Cheltuieli prea mari pentru alegerea europarlamentarilor: 230 milioane euro

Data publicarii: 12-02-2007 | Economie
Scrutinul pentru alegerea celor care vor reprezenta Romania in Parlamentul European impune cheltuieli de aproximativ 800 de milioane de lei. Afirmatia a fost facuta de catre secretarul de stat din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Mircea Toader.  "In Guvern, s-a stabilit suma de 800 de milioane de lei pentru alegerile de pe 13 mai. Aceasta este, desigur, o suma estimata. In ce priveste alegerile, trebuie sa spun ca pregatirea lor ne-a prins oarecum in defazaj fata de lege, pentru ca Legea 33 are destul de multe puncte neclare si am fost nevoiti sa dam o ordonanta prin care sa clarificam foarte multe aspecte in ce priveste felul in care cetatenii romani isi vor alege europarlamentarii", a afirmat Mircea Toader in cadrul unei dezbateri la un post de radio din Galati.

Reprezentantul Ministerului Administratiei si Internelor a mai completat cu faptul ca luni urmeaza sa fie publicate o serie de reglementarile ce tin de alegerile pentru Parlamentul European. Mircea Taoder a afirmat insa ca exista deocamdata probleme generate de modul in care functioneaza autoritatea electorala centrala

"S-a demonstrat ca autoritatea electorala centrala nu este pregatita, este prost constituita si trebuie modificata", a fost afirmatia ministrului secretar de sta din MAI, Mircea Toader.

AmosNews

Ultimele stiri pe BankNews.ro: