Firma de avocatura Konecna & Safar vine in Romania

Data publicarii: 13-02-2007 | Afaceri
Firma de avocatura Konecna & Safar vine in RomaniaCasa de avocatura din Cehia Konecna & Safar va deschide un birou in Bucuresti in luna aprilie a acestui an si va investi intre 50.000 si 100.000 euro pentru deschiderea acestui birou, a declarat, pentru publicatia Czech Business Weekly (CBW), avocatul partener al casei, Pavel Safar. Konecna & Safar, a sasea firma de profil din Cehia dupa numarul de avocati, primeste lunar pana la cinci cereri de consultanta juridica pentru Romania din partea clientilor cehi sau slovaci, a spus avocatul. Firma doreste sa mearga dupa clientii ei, a mai declarat el.

"Piata de servicii juridice din Cehia este saturata deja. Expansiunea in est este un pas logic in dezvoltarea companiei noastre, datorita cresterii potentiale a pietei romanesti", a spus Safar.

Biroul din Bucresti va avea un avocat senior si pana la cinci avocati. Konecna&Safar a dorita sa deschida o reprezentanta in Bucuresti acum trei ani, insa a fost amanata fiindca se suprapunea cu infiintarea unui birou in Bratislava, Slovacia, care are in prezent 11 avocati.

Prezentanta din Bucuresti a Konecna&Safar va fi condusa de Hana Sevelova, avocat partener al biroului din Praga, cu specializare in sectoarele corporate, litigii si telecomunicatie. Sevelova este deja fluenta in italiana, limba similara cu romana, mai scrie CBW.

Serviciile principale oferite vor fi pentru infiintarea de companii noi, litigii, fuziuni si achizitii si investitii "green-field".

Cifra de afaceri a pietei romanesti de avocatura a evoluat in jurul a 100 milioane euro in 2006, a fost realizata in proportie de trei sferturi de 1% din avocati si descrie o piata de valoare mica, fragmentata si polarizata,a declarat recent avocatul coordonator al casei Bostina si Asociatii, Doru Bostina. Avocatii au masurat dimensiunea pietei in functie de proiectele mari derulate, de statisticile publicate de Fisc, dar nu exclud posibilitatea ca aceasta sa fie mai mare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: