Camera de Comert Americana in Romania este impotriva taxei de 1%

Data publicarii: 13-02-2007 | Economie
Camera de Comert Americana in Romania (AmCham) este impotriva propunerii legislative privind introducerea impozitului de 1% din profitul companiilor cu o cifra de afaceri mai mare de 100.000 euro deoarece contravine principiilor de baza ale Codului Fiscal, a informat, luni, institutia. "Acest proiect contravine principiilor de baza ale Codului Fiscal si are un efect negativ asupra stabilitatii si predictibilitatii politicilor fiscale in Romania", au declarat oficialii AmCham Romania.

Potrivit AmCham Romania, daca propunerea legislativa ar fi aprobata nu ar fi respectat regulamentul de modificare si completare a Codului Fiscal, ar creste nivelul de impozitare de la 16 la 17 %, ar genera masuri discriminatorii si nu ar fi respectat principiul certitudinii impunerii.

AmCham Romania este o organizatie apolitica si nonprofit fondata in 1993 de catre americanii care investesc in Romania. In prezent, institutia are aproximativ 260 membrii, companii locale si multinationale, asociatii profesionale si de afaceri precum si organizatii nonguvernamentale ce au legaturi cu Statele Unite.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: