Fondul Mondial pentru Femei ofera finantari pentru imbunatatirea conditiei femeii

Data publicarii: 13-02-2007 | Finante-Banci
Fondul Mondial pentru FemeiOrganizatiile neguvernamentale pot primi finantari de pana la 15.000 de dolari, pentru dezvoltarea unor proiecte pentru promovarea si respectarea drepturilor femeilor, prin programul 'Promovarea drepturilor femeilor', implementat de Global Fund for Women. Organizatia 'Global Fund for Women - Fondul Mondial pentru Femei' ofera finantari organizatiilor de femei care au ca scop promovarea drepturilor acestei categorii. Finantarile oferite de Global Fund pot fi obtinute doar de organizatiile conduse de femei si care vizeaza imbunatatirea conditiei acestora.

De asemenea, finantarile pot fi primite si de organizatiile mixte, care dezvolta proiecte concrete si imediate privind drepturile femeilor.

Pentru obtinerea finantarilor, cuprinse intre 500 si 15.000 de dolari, organizatiile interesate trebuie sa dezvolte proiecte pentru imbunatatirea accesului la educatie al fetelor, promovarea drepturilor privind sanatatea si reproducerea, oprirea violentelor impotriva femeii, stimularea participarii femeilor in politica.

De asemenea, fondurile pot fi atrase si de organizatiile care isi propun sa dezvolte proiecte pentru modificarea unor practici nefavorabile femeilor, pentru respectarea egalitatii in drepturi pentru femeile cu diferite dizabilitati, precum si proiecte care vizeaza imbunatatirea accesului femeilor la tehnologiile informationale.

Potrivit anuntului de finantare, organizatiile pot obtine fonduri si pentru organizarea de intalniri si conferinte locale, regionale sau nationale, care abordeaza problemele cu care se confrunta femeile. 

Pentru a putea obtine finantarile, organizatiile interesate trebuie sa completeze o cerere, care poate fi expediata prin e-mail, fax sau posta. Cererile pot fi expediate pe tot parcursul anului, iar evaluarea acestora dureaza intre patru si sase luni.

Organizatiile interesate pot afla informatii suplimentare accesand adresa de internet www.finantare.ro.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: