Pensionarii ar putea primi bani pe biletele de tren nefolosite

Data publicarii: 13-02-2007 | Economie
Pensionarii ar putea primi bani pe biletele de tren nefolositeSenatul a adoptat, luni, o propunere legislativa apartinand PSD, prin care pensionarii vor putea primi contravaloarea in bani a biletelor de tren neutilizate. Propunerea legislativa, depusa de trei deputati PSD si un independent, prevede compensarea in bani a tichetelor de calatorie pe calea ferata, neutilizate de pensionari si familiile lor. Pensionarii vor putea primi cel mult 600 de mii de lei vechi, pentru ca valoarea maxima a unui bilet este stabilita prin lege la 100 de mii de lei vechi.

Pentru a primi aceasta suma, pensionarii trebuie sa depuna pana pe 30 martie biletele neutilizate, iar banii vor fi primiti o data cu drepturile de pensie.

Initiativa stabileste si penalizari in valoare de cinci milioane de lei vechi pentru institutiile care refuza sa primeasca biletele neutilizate.
Executivul nu a sustinut adoptarea acestei initiative legislative, iar comisia sesizata pe fond - economica si de industrii - a emis un raport de respingere a propunerii social-democarate.

In acest caz, Senatul este prima Camera sesizata.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: