Deloitte a asistat Innova Capital in preluarea PayPoint Romania

Data publicarii: 16-04-2021 | Finante-Banci
Deloitte România a asistat Innova Capital, un fond de capital privat din Polonia în preluarea liderului pe segmentul de operare de plăți, PayPoint România, de la grupul britanic PayPoint. Acordul pentru această preluare a fost semnat în luna octombrie a anului trecut, pentru 50 de milioane de euro. Tranzacția a fost finalizată în data de 8 aprilie 2021, după ce aceasta a fost aprobată și de autoritățile de reglementare din domeniul competiției.

La finalul lunii martie a anului trecut, PayPoint raporta active brute de 48,5 milioane de lire sterline. Compania dispune de 19.000 de terminale în toată țara dar și de parteneriate cu peste 170 de furnizori de telecomunicații, utilități sau servicii de transport, colectând astfel peste 100 de milioane de plăți de facturi pentru 85% dintre furnizorii de telecomunicații și utilități. COmpania oferă de asemenea și servicii de reîncărcare pentru cartele telefonice, transfer de bani sau plăți cu cardul de credit sau debit.

„Ne vom folosi de experiența noastră în investiții în domeniul operării de plăți, al administrării de POS-uri și al serviciilor financiare pentru a asigura continuarea creșterii și dezvoltarea de noi produse și servicii pentru PayPoint România. Suntem nerăbdători să lucrăm cu echipa de management a companiei, să dezvoltăm proiecte noi și inovatoare și să contribuim la consolidarea poziției sale pe piața locală. Suntem recunoscători experților Deloitte pentru sprijinul pe care ni l-au acordat în procesul de achiziție”, a declarat Krzysztof Kulig, Senior Partner la Innova Capital.

Cu o echipă formată din 50 de experți, Deloitte este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de consultanță din România, doar în anul 2020, aceștia fiind implicați în peste 100 de proiecte complexe. În tot acest proces de achiziție, Deloitte România a oferit servicii de due diligence financiar, fiscal și în domeniul IT. Echipa implicată direct în proiect a fost alcătuită din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Vlad Bălan, Director Adjunct Consultanță Financiară, Ionuț Vasilescu, Manager Consultanță Financiară, Dan Bădin, Partener Servicii Fiscale, Ioana Năstase, Manager Senior Servicii Fiscale, și Iulia Antonie, Manager Senior Consultanță de Risc, Deloitte România.

„Această tranzacție reprezintă un pas important pentru Innova Capital în strategia de a-și dezvolta și diversifica portofoliul în țara noastră, precum și un semnal pentru economia României în general, deoarece este o dovadă a încrederii acestui investitor important în potențialul pieței locale de a genera valoare pe termen mediu. Merită menționat și că tranzacția a demarat și s-a derulat integral într-o perioadă afectată de pandemia globală”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România.