Cegeka România anunță creșterea cifrei de afaceri cu 15% în 2020

Data publicarii: Astazi, 18-05-2021 | IT&C
Atât la nivel de grup cât și la nivel local, furnizorul belgian de soluții IT&C Cegeka, s-a bucurat de un an 2020 de continuă creștere și inovație. La nivel local, Cegeka România a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de peste 33 de milioane de euro, cu 15,6% mai mare decât în anul 2019. Mai mult, compania a depășit pragul de 600 de angajați la nivel local, intrând în top 10 angajatori IT din România. Lucrurile au stat cât se poate de bine pentru Cegeka și la nivel european, grupul încheind anul 2020 cu o cifră de afaceri de 640 de milioane de euro, cu 14% mai mult decât în anul precedent.

Cele mai bune și mai profitabile proiecte realizate de-a lungul anului trecut de Cegeka România au fost pentru companii din domeniul asigurărilor, din industria financiar-bancară, retail sau logistică. În același an 2020, Cegeka a finalizat și un parteneriat strategic cu NN, liderul român de pe piața de asigurări și servicii de pensii private, parteneriat care are ca scop transformarea experienței digitale a clienților lor.

„2020 ne-a testat tuturor limitele – atât ale organizației, cât și ale clienților - și ne-a remodelat, rezultatul fiind o versiune a noastră îmbunătățită. Principala noastră prioritate a fost comunicarea – atât pe plan intern, cât și cu clienții. Am observat că și la noi, la fel ca în alte industrii, s-a resimțit o accelerare puternică a inițiativelor de transformare digitală, motivată de dorința de a rămâne în contact cât mai strâns cu clienții și piața. Datorită acestei cereri ridicate, am putut demara o serie de noi proiecte, dar și prelungirea colaborărilor deja existente și anticipăm ca această tendință să continue.

Anul 2020 a însemnat totodată și deschiderea biroului din Republica Moldova, unde ne așteptăm să avansăm foarte rapid prin noul nostru centru de Delivery Services, precum și alți factori importanți de diferențiere. Toate acestea, combinate cu abordarea noastră antreprenorială a crizei pandemice și parteneriatele strategice cu clienții, ne aduc perspective promițătoare în 2021 și în anii ce urmează”, spune Lucian Butnaru, Country Director, Cegeka România.

Dacă la nivel european cifra de afaceri a grupului a depășit 640 de milioane de euro, profitul operațional a crescut la rândul său cu 31% până la 51,1 milioane de euro. În același timp, indicatorul recurent EBITDA s-a ridicat la peste 70 de milioane de euro, o creștere de aproximativ 55% față de anul precedent.

„Anul 2020 a fost excepțional atât la nivel uman, cât și la nivel de afaceri – iar acesta este un fapt dovedit. Bineînțeles că impactul pandemiei nu este de subestimat. La fel ca alte companii, și Cegeka a trebuit să se adapteze. Totuși, în calitate de specialist în locuri de muncă digitalizate, am putut trece fără probleme la telemuncă și am continuat să oferim clienților servicii de înaltă calitate. Cegeka a dat dovadă de multă adaptabilitate în aceste vremuri și a investit semnificativ în tehnologii de viitor. De exemplu, investițiile în 5G și inteligență artificială sunt revoluționare”, spune Stijn Bijnens, CEO Cegeka.