Ikea deschide in martie primul magazin din Romania

Data publicarii: 13-02-2007 | Afaceri
Ikea in RomaniaCompania suedeza Ikea, producator si distribuitor de mobila si accesorii pentru casa, va inaugura pe 21 martie primul magazin din Romania, pentru care a investit 25 milioane euro. Magazinul este situat  Zonei Comerciala Baneasa are o suprafata de 26.000 metri patrati si va oferi consumatorilor  7.000 de articole de mobilier si accesorii care acopera toate ariile casei. Magazinul va fi aprovizionat in proportie de 10% cu articole din ceramica si textile de la furnizori din Romania, potrivit oficialilor Ikea. Magazinul va cuprinde un showroom de mobila, un departament de accesorii si decoratiuni, o zona de joaca pentru copii si zone pentru servit masa.

Gama de produse va acoperi toate ariile casei: sufragerie, dormitor, birou, baie, camera copilului, dar si articole textile, corpuri de iluminat, articole pentru depozitare, accesorii si decoratiuni pentru gradina. Oficialii Ikea estimau pentru primul an de dupa deschidere un numar de 2,5 milioane de vizitatori.

Cu cateva saptamani inainte de data deschiderii magazinului Ikea, familiile din Bucuresti si din imprejurimi vor primi gratuit, direct la usa propriei locuinte, catalogul Ikea. Pentru potentialii consumatori Ikea, catalogul va juca rolul unui ghid care ii va ajuta sa se informeze si sa aleaga produsele pe le vor cumpara ulterior din magazin.

Asemeni celorlalte magazine Ikea din lume, si cel din Romania este operat prin sistem de franciza de catre firma Moaro Trading, in baza acordului cu Inter Ikea Systems B.V., detinatoarea conceptului Ikea si singura companie din lume in masura sa acorde dreptul de franciza.

Marca scandinava a fost inregistrata  in anul 1943 in Suedia, depasind in scurt timp granitele tarii. In august 2006, Ikea avea 237 de magazine in 34 de tari de pe patru continente, iar numarul total al vizitatorilor la nivel mondial era de 500 de milioane. La nivel global, Ikea a inregistrat in anul fiscal 2006 (1 septembrie 2005-31 august 2006), o cifra de afaceri de 17,5 miliarde euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: