Restrictii la publicitatea pentru alimente

Data publicarii: 13-02-2007 | Media
In Marea Britanie, Institutul Profesionistilor in Publicitate se lupta cu ultima initiativa a guvernului de a interzice complet reclamele TV la alimente bogate in grasimi, sare si zahar. In prezent, exista reglementari cu privire la difuzarea de publicitate la alimentele bogate in grasimi, sare si zahar in timpul sau in preajma programelor pentru copii. Marea Britanie nu este insa singura tara care initiaza legi cu privire la publicitatea pentru alimente bogate in sare, zahar si grasime. In Franta, campaniile publicitare la produsele agroalimentare vor fi insotite de avertismente de genul celor inscrise pe pachetele de tigari, care vor atentiona consumatorii cu privire la pericolele pe care le constituie excesul de sare, zahar si grasime.

In Romania, Consiliul National al Audiovizualului a propus, de asemenea, eliminarea din publicitatea TV a recomandarilor medicale pentru alimente si produse de larg consum cu exceptia celor destinate igienei.

De asemenea, CNA a cerut sa fie mentionat procentul de MDM (carne dezosata mecanic) in publicitatea la mezeluri si pateuri de ficat si sa fie mentionat procentul de concentrat natural si de zahar in publicitatea la sucuri, bauturi racoritoare si alte produse alimentare.

CNA a mai propus si mentionarea procentului de grasimi la produsele lactate si a procentului de sare din chipsuri. Propunerea va fi dezbatuta, intr-o discutie finala, in data de 14 februarie de CNA si reprezentanti ai asociatiilor de publicitate.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: