Transferurile de bani din Romania catre Asia au crescut cu aproape 60%

Data publicarii: 29-10-2021 | Finante-Banci
Potrivit datelor publicate de TransferGo, transferurile de bani pe coridorul România - Asia au înregistrat o creștere totală de 58%. Principalele zone asiatice către care s-au înregistrat transferuri constante și recurente de bani amintim Filipine, Pakistan, Nepal și Indonezia. Acestea reprezintă coridoare de transfer relativ noi care, potrivit TransferGo, au apărut ca urmare a creșterii numărului de angajați de origine asiatică care muncesc în ultima perioadă în România.

Creșterea numărului de angajați care provin din afara României era de altfel un lucru așteptat, atâta timp cât companiile și angajatorii au început să se confrunte cu o problemă din ce în ce mai stringentă, și anume criza forței de muncă. Acești angajați aleg să trimită o parte din banii câștigați înapoi în țările de origine, către familii, determinând astfel o creștere a numărului de transferuri din țara noastră către aceste destinații. De asemenea, suma medie transferată de către aceștia se înregistrează între 50 și 100 de euro, puțin mai mult decât o pătrime din salariul minim individual câștigat de mare parte din acești angajați.

„Coridoare precum România-Filipine au început să prezinte activitate încă de acum câțiva ani. Aceasta a sporit între timp, odată cu afluxul de forță de muncă din Asia deschizându-se și alte coridoare de transfer dinspre România către state din Asia de Sud și Sud-Est. Astfel că la acest moment observăm o creștere cu peste jumătate a acesteia, per total, către continentul asiatic. Ce este interesant de observat însă, este că în comparație cu ceilalți clienți ai noștri, imigranții din Asia transferă sume care depășesc media de un sfert din venitul realizat de o persoană. Aceasta are la bază specificul cultural - identificat în eforturile noastre constante de a ne cunoaște cât mai bine clienții, pentru a putea veni în întâmpinarea lor cu un produs care să se plieze cât mai bine pe nevoile lor - potrivit căruia imigranții din Asia au datoria morală de a își susține financiar nu doar familia de bază, ci și familia extinsă,” a afirmat Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer, TransferGo.

Remarcăm de asemenea valoarea medie a sumelor transferate de românii din diaspora către rudele și prietenii din țară, la circa 500 de euro pe lună, potrivit datelor furnizate de TransferGo. La fel ca și în cazul corespondenților lor asiatici relocați la noi în țară, sumele transferate de românii care muncesc în străinătate reprezintă în medie o pătrime din salariul mediu de 2000 de euro câștigat de aceștia în state precum Franța sau Marea Britanie.

De altfel, TransferGo este una dintre cele mai populare și la îndemână soluții de transfer pentru emigranții care lucrează peste hotare și trimit bani acasă, eliminând procedurile birocratice întâmpinate la transferurile bancare și oferind rapiditate și eficiență la costuri de transfer extrem de reduse. TransferGo este prezent pe plan local încă din 2015, gradul de utilizare a aplicației pentru transferurile către România fiind în acest moment de peste 90%.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: