Comunicat de presa VIG: Rezultate financiare T1 2022

Data publicarii: 23-05-2022 | Economie
Vienna IG a raportat o creștere semnificativă a primelor care au ajuns la 3,45 de miliarde de euro, în vreme ce profitul înainte de impozitare, chiar dacă a scăzut cu 3,3%, s-a menținut la un nivel ridicat, de peste 124 de milioane de euro. Nu în ultimul rând, rata combinată s-a îmbunătățit de asemenea cu 0,6%, ajungând la 94,6%.

Vienna Insurance Group își continuă așadar evoluția pozitivă de anul trecut, activitatea operațională crescând semnificativ după debutul în forță din noul an financiar.

“Încă de anul trecut am reușit să controlăm efectele pandemiei asupra operațiunilor grupului, iar în 2022 am înregistrat un început de an foarte bun pe toate piețele și liniile de business. Acest lucru se reflectă în creșterea de două cifre din primul trimestru al acestui an, care la acel moment nu îngloba încă efectele războiului din Ucraina, declanșat la sfârșitul lunii februarie.

Din cauza menținerii incertitudinilor în ceea ce privește situația din Ucraina și a efectelor de ordin economic greu de estimat pe termen lung, pentru restul anului financiar nu ne așteptăm la o evoluție la fel de accelerată ca în primul trimestru. La nivelul grupului VIG, am luat măsuri preventive în valoare de aproximativ 75 de milioane de euro.

Principala noastră preocupare rămâne legată de colegii din companiile din Ucraina, care în această perioadă extrem de dificilă dau dovadă de atitudine pozitivă și profesionalism, menținând în mare măsură operaționale liniile de business în zonele mai puțin afectate de război. La nivelul întregului an 2022 ne așteptăm ca evoluția activității operaționale să rămână pozitivă, susținută de capitalizarea puternică, de modelul nostru de business diversificat și de măsurile de optimizare implementate consecvent de-a lungul anilor”, a explicat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Așa cum am amintit mai sus, Vienna Insurance Group a raportat o creștere a primelor pe toate segmentele de business. Vorbim de o creștere de 348 de milioane de euro, cu un volum total al subscrierilor de 3,45 miliarde de euro în primul trimestru al anului 2022. S-a îmbunătățit de asemenea rata combinată, costurile mici și scăderea ratei daunelor conducând la o îmbunătățire semnificativă a acesteia până la 94,6% comparativ cu primele trei luni ale anului trecut, 2021. Mai mult, cele mai mari îmbunătățiri în ceea ce privește rata combinată au fost înregistrate pe piețele din Cehia, Austria, respectiv regiunea ECE extinsă, cu precădere în Bulgaria și România. Astfel, la finele lunii martie 2022, investițiile Vienna Insurance Group erau de 36,1 miliarde de euro, incluzând aici numerarul și echivalentele în numerar.