Consiliul Concurentei sustine promovarea exporturilor romanesti

Data publicarii: 14-02-2007 | Economie
Consiliul Concurentei sustine promovarea exporturilor romanestiExpertii Consiliului Concurentei si cei ai Ministerului Economiei si Comertului au convenit asupra modalitatilor de sustinere a actiunilor de promovare a exporturilor romanesti, respectand, insa, legislatia comunitara a ajutorului de stat, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Acestea modalitati de promovare a exporturilor vor face obiectul unei hotarari de guvern.

In aplicarea hotararii de guvern, vor fi emise ordine ale Ministrului Economiei si Comertului care vor cuprinde masurile de sprijin care urmeaza a fi acordate si care constituie ajutoare "de minimis", formele concrete sub care vor fi date ajutoarele, precum si criteriile de eligibilitate avute in vedere la acordarea acestora pentru respectarea prevederilor legale in domeniul ajutorului de stat.

Aceste masuri de sprijin pot viza finantarea actiunilor de promovare a exportului cu caracter general (produse, servicii, etc), organizate atat in tara cat si in strainatate, de catre autoritatile romane, la care accesul este nediscriminatoriu si care nu implica sprijin financiar doar pentru un anumit agent economic sau pentru un grup de agenti economici (pot fi finantate cataloage, brosuri, CD-uri, expozitii virtuale, etc).

Activitatile de export care vizeaza participarea agentilor economici la targuri si expozitii, realizarea de actiuni de publicitate si reclama cu caracter general pe piete de interes pentru exportul romanesc pot fi finantate atat in cadrul unor scheme de minimis, dar si in cadrul unor scheme de exceptari pe categorii in cazul primei participari la un targ sau la o expozitie doar pentru IMM-uri.

Acordarea de ajutoare legate direct de cantitatile exportate, de crearea si functionarea unei retele de distributie sau pentru alte cheltuieli curente legate de activitatea de export este interzisa.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: