Noul centru de cercetare-dezvoltare Continental din Timișoara prevăzut cu echipamente Schneider Electric

Data publicarii: 22-03-2023 | Economie
Echiparea clădirilor din Centrul de Cercetare-Dezvoltare Continental Automotive din Timișoara cu echipamente Schneider Electric a fost finalizată, centrul beneficiind acum de instalații electrice prevăzute cu soluții digitale de ultimă oră.

Prin extinderea acestui centru, Continental Automotive și-a crescut prezența în Timișoara, fabrica de componente electronice aflându-se de altfel în aceeași zonă. Compania avea nevoie și de un partener precum Schneider, partener care să fie capabil să asigure disponibilitatea continuă a energiei electrice și eficientizarea costurilor cu acest serviciu atât din punct de vedere al eficienței operaționale cât și din punct de vedere al reducerii pierderilor.

„Fiind implicat încă din faza de proiectare, Schneider Electric România a răspuns acestor cerințe prin echipamente electrice fiabile, integrate în soluții digitale de ultimă oră”, a spus Lucian Enaru, Country General Manager, Schneider Electric România. „Am putut, astfel, să ne valorificăm experiența în materie de eficiență energetică și să ne asigurăm că proiectul implementat sprijină clientul nostru să-și îndeplinească obiectivele de sustenabilitate, obiective derivate din valori pe care le împărtășim și noi.”

Panourile electrice generale furnizate de Schneider Electric centrului timișorean sunt sisteme funcționale type tested PrismaSeT Plus. acestea sunt configurate în varianta comunicantă și integrate în sistemul centralizat de administrare a clădirilor. Sistemul mai sus amintit are capacitatea de a prelua informațiile transmise de la echipamentele de protecție și de la centralele de măsură și monitorizează în permanență toți parametrii instalației inclusiv consumul de energie.

„La Timișoara, am fost în situația ideală, în care clientul ne-a transmis de la bun început obiectivele sale legate de eficiență energetică și siguranță, dorindu-și ca instalațiile electrice ale clădirii să fie pe măsura unui centru de cercetare-dezvoltare – foarte moderne și performante,” explică Lucian Ene, Director de Vânzări Tablotieri și Contractori, Schneider Electric România. „Soluția pe care am implementat-o la Timișoara este eficientă și performantă, dar și foarte simplu de gestionat și urmărit.”

Proiectul Schneider Electric pentru Centrul de Cercetare-Dezvoltare s-a derulat pe parcursul a 12 luni și a fost realizat în parteneriat cu Addict Engineering, parte a grupului Addict Invest, Chorus Marketing & Distribution, Eltrex Timișoara și CON-A MEP Sibiu.

Addict s-a ocupat de proiectare, Chorus de soluția de bară capsulară, Eltrex de tablourile electrice și integrarea informațiilor de la senzorii de temperatură în sistemul de building management în vreme ce CON-A MEP a contribuit în calitate de antreprenor de instalații electrice.