Banca Transilvania - rezultate financiare pe primele trei luni ale anului

Data publicarii: 31-05-2023 | Finante-Banci
Potrivit rezultatelor financiare făcute publice recent de instituția financiar-bancară, Banca Transilvania a înregistrat în primul trimestru al anului 2023 o evoluție susținută a activității. Astfel, economiile clienților au crescut cu 5%, creditele noi cu 5,3%, iar numărul tranzacțiilor cu cardul cu 22%. Totodată, și numărul de clienți ai băncii a crescut cu circa 50.000, activele Grupului BT ajungând la finele primelor trei luni ale anului la 147,9 miliarde de lei, nivelul creditelor fiind de 67,8 miliarde de lei.

De asemenea, profitul net consolidat al Grupului Banca Transilvania a ajuns la 837,7 milioane de lei, din care cel al băncii este de 675,9 milioane de lei, în vreme ce subsidiarele de capital au contribuit și ele la această sumă totală cu aproximativ 161,8 milioane de lei la profitabilitatea BT.

„Am început anul în forță, implementând planul nostru de creștere a activității băncii și susținere a economiei naționale, în ciuda climatului volatil și incert atât pe piețele financiare internaționale, cât și pe plan intern. Suntem bine capitalizați - atât prin încorporarea profitului anului precedent, cât și prin sumele atrase recent în cadrul emisiunii de obligațiuni de pe piețele internaționale - și pregătiți să susținem economia și clienții. În plus, creșterea consistentă a depozitelor, a creditelor noi și a bazei de clienți ne arată încă o dată poziția bună de care beneficiem în piață. Investim în oameni, tehnologie, securitate și rețea, avem planuri pentru creșterea cotei de piață”, declară Ӧmer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Eficiența operațională a BT a ajuns la 46,48% la sfârșitul lunii martie a acestui an, venitul net din dobânzi a crescut cu 27% față de primul trimestru al anului 2022 iar veniturile din taxe și comisioane au înregistrat o creștere de 15% pe fondul creșterii activității instituției financiar-bancare.

Și depozitele clienților au crescut până la suma totală de 126,8 miliarde de lei la nivelul întregului Grup. din aceștia, 82,6 miliarde de lei reprezintă economii ale persoanelor fizice, respectiv 44,2 miliarde de lei, depozite ale companiilor.

Nu în ultimul rând, Banca Transilvania raportează peste 60.000 de credite acordate în primele trei luni ale anului, în valoare totală de 6.696 de milioane de lei, în creștere cu 5,33% față de perioada similară a anului trecut. Rata creditelor neperformante este de 2,40% în vreme ce solvabilitatea a ajuns la 19,86%.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: