Credite pentru afaceri la inceput de drum

Data publicarii: 15-02-2007 | Finante-Banci
Credite pentru afaceriNu sunt multe solutii pentru a demara un business cu bani imprumutati, de multe ori bancile solicitand intreprinzatorului un anumit aport propriu. Chiar si cu o ideee stralucita sau cu un plan de afaceri bine pus la punct e foate posibil sa nu reusesti sa primesti verde din partea ofiterului de credit. Creditul Start-Up pentru IMM-uri de la Banca Transilvania este destinat firmelor nou infiintate, dar si companiilor care functioneaza de nu mai mult de 6 luni. Intreprinzatorul trebuie sa acopere 25% din valoarea investitiei care se poate ridica pana la 35.000 lei.

Creditul Start-Up Plus poate ajunge la valoarea de 87.500 lei si poate fi folosit pentru oricare dintre cheltuielile necesare demararii afacerii finantate, atat pentru investitii, cat si/sau numai pentru capital de lucru, conform planului de afaceri prezentat, inclusiv pentru cumpararea unei francize. Perioada de gratie pentru rambursarea creditului este de pana la 6 luni, iar intreaga perioada de rambursare poate sa ajunga pana la 5 ani. In plus, solicitantul beneficiaza si de consultanta la realizarea planului de afaceri aceasta insemnand si o analiza a potentialului ideii de a aduce profit. Imprumutul poate fi utilizat atat pentru finantarea mijloacelor fixe cat si pentru capitalul de lucru al firmei.

Pentru Strat-up dobanda este de 18,5%, insa conform reprezentantilor bancii se are in vedere adaptarea acesteia la trendul evolutiei dobanzilor pe piata. Garantiile necesare sunt: cesiune pe soldul contului curent deschis la creditor, trei bilete la ordin in alb, emise de societate si avalizate de asociati, in functie de situatie gaj sau ipoteca asupra bunurilor procurate din credit sau cesiunea veniturilor salariale ale unui numar de 2-3 giranti.

Imprumut de la ProCredit dupa 3 luni de activitate

ProCredit s-a axat de la inceput pe oferta de credite pentru microintreprinzatori si intreprinderile mici si mijlocii. Atentie! Institutia cere cel putin 3 luni de activitate anterioara accesarii imprumutului. Micii intreprinzatori, societati comerciale, asociatii familiale, producatori autorizati sau orice alte tipuri de intreprinzatori care indeplinesc aceasta conditie pot accesa Creditul Rapid de maxim 10.000 euro cu rambursare pana la 3 ani.

Integral in Banii Nostri