Noua generatie Mazda 2 va intra pe piata romaneasca in acest an

Data publicarii: 16-02-2007 | Auto
Noua generatie Mazda 2 va intra pe piata romaneasca in acest anProducatorul japonez Mazda va lansa in a doua parte a lui 2007 in Romania, cea de-a treia generatie a modelului de clasa mica, Mazda 2, masina ce urmeaza a fi prezentata in premiera mondiala in martie la salonul auto de la Geneva, a anuntat producatorul. Mazda 2, mezinul gamei producatorului nipon in Europa, model care in Japonia se numeste Demio, vine cu un design nou si un aspect mai sportiv fata de predecesorul sau aflat in prezent pe piata.

Reprezentantii Mazda au spus pentru NewsIn ca modelul va fi lansat cu siguranta anul acesta pe piata romaneasca, si desi, data lansarii nu este inca stabilita, cel mai probabil va fi in semestrul al doilea.

Mazda Motor Corporation va lansa cea de-a treia generatie de Mazda2 (Demio in Japonia) cu un design nou, la salonul auto de la Geneva  luna viitoare, Cei de la Mazda au spus ca Mazda2 este "mai mult decat o improspatare a vechiului model", iar una dintre cele mai importante noutati e legata de faptul ca noua generatie va fi produsa la Hiroshima in Japonia, in timp ce modelul prezent acum pe piata este asamblat la fabrica Ford din Valencia, Spania. Modelul concureaza cu masini precum Toyota Yaris sau Honda Jazz.

Prima generatie Mazda2 a aparut pe piata in 1996, iar a doua si-a facut debutul in 2002. In ultimii zece ani pe plan mondial s-au vandut aproximativ un milion de unitati din cel mai mic model european al Mazda.

Mazda estimeaza ca va vinde, anul acesta, 1.250 de masini in Romania, de peste trei ori mai mult decat in 2006, si previzioneaza ca, peste trei ani, va avea 1,7% din piata masinilor de import, dupa ce in 2006 a avut 0,3%.

Japonezii estimeaza ca vor incheia anul 2007 cu o cota de 1,2 - 1,4% din piata masinilor de import in Romania, tara pe care o considera ca avand cel mai mare potential de crestere din regiune.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: