Cartel Alfa vrea o lege pentru parcarile din Bucuresti

Data publicarii: 16-02-2007 | Economie
CNS Cartel Alfa acuza Primaria Capitalei ca subinchiriaza parcarile publice si cheltuie banii publici pe studii de fezabilitate pentru construirea de noi parcari si cere adoptarea unei legislatii care sa interzica folosirea parcarilor in scop publicitar. CNS Cartel Alfa a trimis, joi, o scrisoare deschisa primarului general al Capitalei, Adriean Videanu, si Consiliului Muncipiului Bucuresti, prin care solicita Municipalitatii stoparea subinchirierii parcarilor publice sau ocuparea lor in scopuri publicitare.

"Constatam ca, in timp ce parcarile publice existente sunt subinchiriate de catre firme sau ocupate in scopuri publicitare, primaria cheltuie bani publici pe studii de fezabilitate pentru construirea de noi spatii de parcare. Daca aceasta situatie nu este rezolvata cu prioritate, parcarile publice vor fi in continuare doar o sursa de venituri pentru firme private, cetatenii avand accesul la ele limitat sau blocat. In consecinta, cheltuielile pentru studii sau pentru construirea de noi parcari nu fac decat sa incarce si mai mult taxele platite de cetateni fara ca rezultatul sa se concretizeze in asigurarea de spatii de parcare cu utilizare publica reala" se arata in scrisoarea confederatiei sindicale.

Cartel Alfa propune aplicarea si la Bucuresti a mecanismului european, potrivit caruia nicio constructie noua nu este aprobata daca nu are prevazute parcarile adiacente, pentru acoperirea necesarului personalului si al vizitatorilor.

Sindicatele solicita primariei sa adopte "de urgenta" un cadru legal care sa puna in practica acest principiu, iar parcarile administrate de primarie sa devina cu adevarat parcari publice, precum si interzicerea blocarii parcarilor si a folosirii acestora ca spatii publicitare.

Primarul general al Capitalei declara, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca primaria va investi pana la 600 de milioane de euro in parcari subterane, care vor fi construite prin parteneriat public-privat. Adriean Videanu a explicat ca, in urmatoarea perioada, vor fi scoase la licitatie cele 20 de locatii din zona centrala, locatii in care vor fi amenajate 15.000 -17.000 de locuri de parcare. Potrivit unei hotarari a Consiliului General al Municipiului Bucuresti vor fi amenajate parcari in piata Garii de Nord, in Piata Sala Palatului, la Perla, Aleea Circului, in Piata Alba Iulia, pe B-dul Barbu Vacarescu, la Gara Baneasa, pe Str. Walter Maracineanu, in Parcul Herastrau, la Pavilioanele H.

Vor mai fi amenajate alte sase parcari in Piata Sudului, in Piata Hurmuzachi, in Piata Obor, in fata restaurantului Pescarus, in Piata Amzei si in Piata Dorobanti si in zonele Piata Universitatii, Piata Domenii, Piata  Charles de Gaulle, Bulevardul Magheru si Strada Edgar Quinet.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: