Laptop de 130 de dolari

Data publicarii: 16-02-2007 | IT&C
Laptop de 130 de dolariQuanta Computer, unul dintre cei mai mari producatori de laptopuri pe comanda din lume, a anuntat contractarea a un milion de notebook-uri in cadrul deja faimosului proiect umanitar global "Un laptop pentru fiecare copil" (in original One Laptop Per Child, OLPC). Proiectul, idee "clocita" in laboratoarele MIT (Massachussets Institute of Technology), dar lansat sub acest nume in ianuarie 2005, cu ocazia Forumului de la Davos, si-a castigat imediat aderenti datorita scopului sau nobil: crearea unui model de laptop super-ieftin pentru copiii saraci.

Laptopul de 100 de dolari, pret luat in considerare la acel moment de consortiul format de Laboratorul Media al MIT, AMD, News Corporation, Google si RedHat este acum gata de intrarea pe piata. E adevarat, la cca 130 de dolari per bucata. Deocamdata! Quanta Computer estimeaza ca productia de masa, pe baza comenzilor din ce in ce mai numeroase venind din tarile slab dezvoltate, va duce la coborarea pretului la nivelul dorit cel mai tarziu in 2008.

In acest an compania va putea sa produca intre 5 si 10 milioane de bucati, in baza contractelor deja semnate cu 7 tari: Argentina, Brazilia, Libia, Nigeria, Ruanda, Thailanda si Uruguay. Binecunoscutele Apple, Dell si Hewlett-Packard sunt doar cativa dintre principalii parteneri de productie ai Quanta Computer in acest program.

Cronica Romana

Ultimele stiri pe BankNews.ro: