Romanii au o zecime din veniturile nemtilor

Data publicarii: 16-02-2007 | Economie
Faptul ca romanii sunt printre cei mai prost platiti din UE nu mai e o noutate, noteaza Curentul. Ca de altfel nici faptul ca muncim mult dar fara folos. Un studiu al Societatii Academice din Romania (SAR) arata ca romanii au venituri medii saptamanale, in sectorul privat, de peste zece ori mai mici ca nemtii (9%, mai exact). Totusi, exista state in care populatia activa se descurca in conditii de si mai mare austeritate, cu salarii minore. Spre exemplu, un indian castiga 3% din venitul unui neamt, iar un chinez sau un bulgar, 5%! Acest fapt insa confera economiilor din zonele respective avantaje in atragerea investitiilor straine.

Un studiu al Societatii Academice din Romania (SAR) arata ca romanii au venituri medii saptamanale, in sectorul privat, de peste zece ori mai mici ca nemtii. Totusi, exista zone cu salarii si mai mici, ceea ce le confera avantaje in atragerea investitiilor straine. Spre exemplu, un indian castiga 3% din venitul unui neamt, iar un chinez sau un bulgar, 5%!

Prognoza economica a SAR pentru 2007 este in linii mari pozitiva, cu o crestere a economiei de 6,3%, o inflatie de 5,2% si un deficit bugetar mai ridicat, arata raportul de analiza si prognoza anuala al SAR, prezentat joi. Raportul prezinta o sumedenie de elemente interesante printre care trebuie sa remarcam si faptul ca am ramas la fel de energofagi, lucru care ne va costa odata cu alinierea preturilor la energie.

Integral in Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: