Bugetul de stat a castigat 151 milioane lei din amenzile Garzii Financiare

Data publicarii: 16-02-2007 | Finante-Banci
Nici un control fara o amenda ...Garda Financiara a adus la bugetul de stat, in 2006, in urma controalelor la 150 de mii de agenti economici, suma de 151 milioane lei, in crestere cu 14% fata de incasarile din 2005, a declarat, vineri, comisarul sef, Adrian Cucu. Controalele Garzii s-au desfasurat cu preponderenta in sectorul comercializarii uleiurilor minerale, alcoolului, tigaretelor, morarit si panificatie, prestari servicii. "Rezultatele au fost bune, punctele tari au fost produsele accizate si sectorul cerealelor. Din nou invocam insa largirea competentelor si slaba salarizare ca urmare a statutului functionarului public", a afirmat Cucu.

In sectorul uleiurilor minerale, Garda a amendat, pe parcursul anului 2006, 1.034 firme, incasand 1,4 milioane lei.

In sectorul comercializarii alcoolului si bauturilor alcoolice au fost sanctionati 3322 de agenti economici si s-au incasat amenzi de 6,4 milioane lei. In cazul companiilor care produc si comercializeaza tigarete, Garda a amendat 1321 companii, de la care a incasat 2,1 milioane lei.

Comisarii Garzii au amendat, in 2006, 7.753 de firme care comercializau cereale, produse de morarit si panificatie de la care au incasat sase milioane lei.

Pentru 2007, Garda Financiara isi propune, pe langa imbunatatirea indicatorilor de performanta, si eficientizarea mediatizarii activitatii institutiei. "Este vina mea ca nu am reusit sa adopt un limbaj pentru presa. Dar mare parte a activitatii noastre este sub semnul secretului fiscal", a conchis seful Garzii Financiare.

NewsIn