BRD este cea mai profitabila subsidiara a SocGen din estul Europei

Data publicarii: 17-02-2007 | Finante-Banci
BRD este cea mai profitabila subsidiaraBRD este cea mai profitabila banca dintre subsidiarele pe care grupul financiar francez Societe Generale le detine in estul Europei, datorita ritmului rapid de dezvoltare al pietei romanesti, a declarat, vineri, presedintele institutiei, Patrick Gelin. Romania este comparabila cu China ca ritm de dezvoltare, care este mai mare decat al celorlalte tari din regiune unde grupul este prezent, potrivit presedintelui BRD.

"In Cehia, o banca nu se poate dezvolta atat de rapid, pentru ca piata este hiper-bancarizat", a spus Gelin. In Bulgaria, subsidiara SocGen are o cota de piata de 5% si nu pot fi obtinute rezultate la fel ca la o cota de 15%, iar in Serbia piata este mai putin matura decat in Romania, a adaugat el.

BRD-Groupe Societe Generale a afisat un profit net de 476,7 milioane lei (135 milioane euro) dupa primele noua luni ale anului trecut si a incheiat anul 2006 cu active de 28,03 miliarde lei (8,29 miliarde euro) si o cota de piata de 16,28%, potrivit datelor bancii centrale. Banca este listata la categoria I a Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si are o capitalizare bursiera de peste 15 miliarde lei (circa 4,4 miliarde euro).

NewsIn