Falsificatori de carduri arestati in Bacau

Data publicarii: 19-02-2007 | Finante-Banci
Falsificatori de carduri arestati in BacauDoi tineri acuzati ca ar fi implicati intr-o retea de falsificatori de carduri au fost trimisi in arest preventiv pentru o perioada de 29 de zile de Curtea de Apel Bacau. Este vorba despre Costel I., de 38 de ani, din Bacau, si Adrian L., de 25 de ani, din Piatra Neamt, care au ajuns in fata instantei in urma recursului formulat de Parchetul Judetean Neamt, dupa ce, in prima instanta, la Tribunalul Judetean Neamt, propunerea de arestare preventiva a fost respinsa de magistrati.

Cei doi tineri au fost retinuti in data de 10 februarie de de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorismului Neamt si Bacau. La acea data bacauanul Costel I. a fost surprins in flagrant in timp ce incerca sa-i vanda lui Adrian L. contra sumei de 2.500 euro, un aparat pentru copierea ilegala a datelor informatice de pe carduri.

Tot in acea zi, la domiciliul tanarului bacauan a fost gasit un atelier in care se confectionau aceste aparate pentru copierea ilegala a datelor informatice, cateva mulaje pentru turnarea acestor echipamente, chituri si vopsele necesare fabricarii, componente electronice precum si programe software.

Doua zile mai tarziu, tinerii erau prezentati Tribunalului Neamt cu propunere de arestare preventiva pentru comiterea infractiunilor de falsificarea instrumentelor de plata electronice, detinere de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronice si asocierea in vederea savarsirii de infractiuni, masura care a fost respinsa.

D.I.I.C.O.T. Neamt a promovat recurs la Curtea de Apel Bacau, instanta care a admis recursul si a luat masura arestarii preventive pe o perioada de 29 de zile a celor doi, acestia fiind incarcerati. Anchetatorii continua investigatiile in acest caz deoarece exista infirmatii ca ar fi mai multe persoane implicate.

AmosNews

Ultimele stiri pe BankNews.ro: