Motive pentru care sa iti schimbi job-ul

Data publicarii: 19-02-2007 | HR/Cariere
motive sa-ti schimbi job-ulTe gandesti de mai mult timp ca ar fi cazul sa iti schimbi job-ul dar inca nu ai sufieciente motive sa treci la actiune? Iata cateva ratiuni care te-ar putea face sa dai praful jos de pe CV si sa il pui la lucru. Vei fi mai putin stresat. In zilele noastre, munca si stresul sunt aproape sinonime. Un studiu din 2006 realizat de ComPsych Corporation a descoperit ca stresul este in continua crestere la locul de mnca. 54% din cei chestionati au declarat ca trebuie sa faca fata unui inalt nivel de stres, prezentand si simptome specifice: oboseala extrema si sentimentul ca isi pierd controlul. 42% au spus ca sunt intr-un flux constant de stres dar pe care il pot tine sub control. Este dovedit ca stresul iti poate afecta psihicul si santatea fizica, asa ca salveaza-te gasind un nou job.

2. Vei avansa in rang. Lucratorii pot avea mult mai multa putere de negociere cu angajatorii decat cred. In Raportul intitulat Dinamica Angajarilor si Asteptarile de Crestere, realizat de CareerBuilder.com si Robert Half International, 55% din managerii de resurse umane au spus ca este difificil sa gaseasca candidati buni. 81% au spus ca activitatea de recrutare este din ce ince mai grea astazi. Ei pun aceasta problema pe imputinarea numarului angajatilor bine pregatiti.

3. Vei castiga mai multi bani. Toate semnele arata o imbunatarire a salariilor. Doi din cinci manageri de resurse umane au in plan crestera salariului de debut in anul urmator pentru a atrage mai multe noi talente, potrivit aceluiasi raport.

4. Vei primi beneficii mai avantajoase. Desi presiunea economica este in crestere, angajatorii au inceput sa ofere tot mai multe si mai avantajoase pachete de beneficii pentru a atrage si a retine angajatii calificati. 30% din managerii chestionati au declarat ca firma lor a instituit noi politici si programe pentru a creste stabilitatea angajatilor. Cele mai importante masuri in acest sens includ cresteri salariale, bonusuri si un orar mai flexibil.

Integral in Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: