Credite de la banca pe acte false

Data publicarii: 19-02-2007 | Finante-Banci
acte false18 bucuresteni sunt cercetati pentru inselaciune si fals in acte, dupa ce s-au folosit de carti de munca si adeverinte false pentru a obtine credite bancare, potrivit Realitatea TV. Acestia au reusit sa prejudicieze mai multe firme de asigurari cu 300 de mii de lei. Dupa o perchezitie la domiciliul celor 18 bucuresteni, anchetatorii au confiscat zeci de documente si stampile contrafacute. Cei 18 bucuresteni racolau persoane care aveau nevoie de bani, carora le intocmeau documente false pe numele unor societati comerciale. Dupa obtinerea creditului, in urma unei intelegeri prealabile, beneficiarii banilor le dadeau membrilor gruparii jumatate din suma primita de la banca.

"Ii convingeau pe acestia sa faca respectivele credite, spunandu-le ca valoarea creditului este mica si nu vor fi nevoiti sa returneze banii, deoarece compania de asigurari care asigura respectivul credit va suporta contravaloarea lui", a declarat inspectorul Giani Cozma, sef Birou de Investigatii Criminale al Politiei Sect. 6.

In momentul in care solicitau creditul, angajatii bancilor verificau situatia solicitantilor la un numar de telefon al firmei, care era redirectionat pe telefonul mobil al unuia dintre membrii gruparii. Acesta se dadea drept director, si confirma veridicitatea datelor din documentatie.

Anchetatorii sustin ca o parte din vina au avut-o si angajatii bancilor care au fost neglijenti.

"Cel mai elocvent exemplu in acest sens este faptul ca unul din membrii gruparii a obtinut un credit de 30.000 RON, prezentand ofiterului de credit copia unui carnet de munca eliberat la data la care solicitantul avea 13 ani, 12 clase si lucrase 10 ani ca sofer, desi nu poseda permis de conducere", a declarat Christian Ciocan, purtator de cuvant Politia Capitalei.

Anchetatorii fac verificari in continuare, deoarece au informatii ca gruparea era mult mai mare. Ei sunt convinsi ca printre membrii retelei erau si angajati ai bancilor, lucru care este, insa, foarte greu de probat.

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: