Se asteapta o scadere a chiriilor

Data publicarii: 20-02-2007 | Imobiliare
Se asteapta o scadere a chiriilorIntegrarea Romaniei in UE va determina o intensificare a schimburilor comerciale cu statele membre, ceea ce va conduce la o crestere a fluxurilor de marfuri - atat la intrari, cat si la iesiri. In acest context, in Bucuresti deja piata logistica a luat amploare si este pregatita sa sustina cererea dinamica a pietei. Oferta in crestere,  conduce la o scadere a chiriei. "Se asteapta ca pana la finalul acestui an sa fie livrati peste 250.000 mp de spatii de depozitare moderne, conform standardelor europene, care sa indeplineasca exigentele companiilor, a declarat Rodica Tarcavu, directorul departamentului industrial al DTZ Echinox. Ne referim la parcuri logistice care ofera toate facilitatile pentru chiriasii acestora: constructii de calitate, inaltime utila mare, docuri de incarcare/descarcare, instalatie sprinklere, platforme largi de parcare", spune aceasta.

Tendinte 2007

Zona de vest a Capitalei, autostrada Bucuresti-Pitesti, a devenit un simbol pentru logistica, datorita prezentei a numeroase proiecte aici si accesului usor catre centrul si vestul tarii, pe traseul coridorul IV paneuropean. In celelalte orase ale tarii, cu potential economic ridicat si cu pozitionare geografica strategica - Timisoara, Arad, Oradea, Constanta, Brasov se vor construi spatii logistice moderne, unele proiecte fiind deja in stadiu avansat de dezvoltare.

Tendinta in 2007 si in urmatorii ani este ca toate regiunile tarii sa fie acoperite cu proiecte logistice de clasa A, pentru a veni in intampinarea cerintelor companiilor de logistica si distributie - clienti-cheie ai acestui segment de piata - cu o activitate in continua expansiune.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: