Raiffeisen confirma interesul pentru banca poloneza BPH, divizie a UniCredit

Data publicarii: 20-02-2007 | International
Raiffeisen confirma interesul pentru banca poloneza BPHBanca austrica Raiffeisen a anuntat ca este interesata de achizitia bancii poloneze BPH, una din cele doua divizii poloneze ale UniCredit, negand informatiile din presa conform carora s-ar fi retras din cursa, relateaza Reuters. "Ne aflam momentan pe lista companiilor ce participa la licitatia pentru achizitia acestei banci", a declarat marti pentru reporteri directorul executiv al diviziei poloneze a Raiffeisen, Piotr Czarnecki. "Din pacate, nu pot da mai multe detalii din cauza acordurilor de confidentialitate", a continuat acesta.

Citand surse neidentificate, cotidianul polonez de afaceri Puls Biznesu a anuntat in cursul saptamanii trecute ca Raiffeisen nu va prezenta o oferta finala de achizitie a acestei banci, aceasta tranzactie fiind obligatorie conform acordului semnat de UniCredit, care doreste sa finalizeze fuziunea celor doua divizii polonede pe care le detine.

Insa o sursa familiara cu aceasta situatie a declarat pentru Reuters ca banca austriaca nu a iesit din cursa, analizand inca oportunitatile oferite de aceasta achizitie.

Banca franceza BNP Paribas a confirmat deasemeni in cursul saptamanii trecute ca se afla in cursa pentru preluarea BPH. Printre celelalte companii interesate, conform surselor, se afla grupul spaniol Santander, cel american General Electric si cel francez Credit Mutuel.

Grupul italian Unicredit a preluat controlul BHP in cursul anului trecut dupa achizitia companiei germane HVB si fuzionarea acesteia cu o alta banca poloneza, Pekao, pentru a da astfel nastere la cel mai mare grup bancar din europa centrala.

Conform unui acord semnat cu guvernul polonez, banca italiana a acceptat sa vanda 200 de filiale BPH, brandul cat si o parte din clienti. UniCredit planuieste sa finalizeze aceasta tranzactie pana la sfarsitul lunii martie.

Surse familiare cu aceasta afacere au declarat pentru Reuters ca activele BPH ar putea aduce castiguri intre un miliard si 1,5 miliarde euro.

NewsIn