Jumatate din bugetul Capitalei pentru 2007 se duce pe drumuri

Data publicarii: 21-02-2007 | Economie
Jumatate din bugetul Capitalei pentru 2007 se duce pe drumuriPrimaria Municipiului Bucuresti va avea, in anul 2007, un buget de peste cinci miliarde de lei, aproape jumatate din bani urmand sa fie cheltuiti pentru lucrarile de reabilitare a infrastructurii rutiere, potrivit hotararii aprobate marti in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Hotararea CGMB prevede, pentru anul 2007, un buget de 5,3 miliarde lei, dublu fata de anul trecut.

Aproape jumatate din bani, adica 2, 476 miliarde lei vor fi cheltuiti pentru modernizarea strazilor din Capitala si pentru innoirea parcului auto al RATB. Din bugetul destinat refacerii infrastructurii, peste un miliard doua sute de mii de lei vor fi cheltuiti  atat pentru proiectele majore precum Pasajul Basarab, cat si pentru modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de transport. Alte 760 de milioane de lei vor fi investiti in reabilitarea si construirea de linii de tramvaie si de troleibuze, pentru modernizarea autobazelor, cat si pentru cumpararea de mijloace de transport in comun.  Administratia Strazilor va primi aproximativ 500 de milioane de lei pentru lucrari si reparatii capitale.

Primaria va aloca, in acest an, peste 50 de milioane de lei pentru modernizarea retelei de termoficare, 145 de milioane de lei pentru alimentarea cu apa si canalizare a unor strazi, cat si pentru modernizarea statiei de epurare de la Glina (65 de milioane de lei).

In ceea ce priveste investitiile in domeniul locuintelor, Municipalitatea a prevazut pentru 2007 un buget de 820 de milioane de lei. Aproape jumatate din bani vor fi folositi pentru  achizitionarea de pe piata libera de locuinte destinate persoanelor evacuate, restul de bani urmand sa fie folositi  pentru consolidari si pentru pentru lucrari noi.

De asemenea, primaria ar putea aloca peste 680 de milioane de lei pentru modernizarea si reabilitarea unor unitati de invatamant (cofinantare prin programul BEI).

Potrivit hotararii de consiliu, pentru implementarea unui sistem de informatizare vor fi alocate 90 de milioane de lei, pentru Administratia Lacuri si Parcuri aproape 22 de milioane de lei, iar pentru Administratia Cimitirelor alte 10 milioane de lei.

Pentru reabilitarea Centrului Istoric, Primaria va aloca 35,2 milioane lei pentru lucrarile la Stadionul National "Lia Manoliu", vor fi alocate patru milioane de lei, iar pentru studiile in vederea realizarii unui nou sediu municipal vor fi alocati 500 de mii de lei.

De asemenea, hotararea CGMB prevede alocarea unor fonduri de 500.000 de lei pentru Muzeul Municipiului Bucuresti, care, potrivit primarului general al Capitalei, Adriean Videanu, " a devenit muzeu de importanta nationala".

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: