Vanzarile Dacia, in cadere libera

Data publicarii: 21-02-2007 | Auto
Dacia LoganCrah in toata regula al vanzarilor de autoturisme Dacia Logan. Se prefigura inca de acum o luna - in ianuarie vanzarile au scazut, dar cifrele oficiale venite de la APIA sunt incredibile. 30%: cu atat au scazut vanzarile in ianuarie fata de aceeasi luna a anului trecut. Daca e sa facem o comparatie cu luna decembrie 2006, caderea e si mai mare - 50%. Sa nu credeti ca e un fenomen in piata, vanzarile altora nu au scazut, e pur si simplu o problema, o mare problema a Dacia.

Luna ianuarie s-a dovedit poate cea mai proasta din istoria Dacia, caci de 40 de ani la uzina de la Mioveni cumparatorii au facut intotdeauna coada. In ianuarie 2007, magia Loganului pare sa fi luat sfarsit, caci numai 4.500 de romani l-au mai cumparat fata de 8.000 in decembrie.

Dar cei de la Dacia pareau sa anticipeze aceasta problemna inca de la mijlocul lunii ianuarie, cand reprezentantii companiei au dat vina pe taxa de prima inmatriculare. Ei spuneau atunci ca multi clienti prefera sa nu cumpere masini pana cand nu se clarifica situatia. Ei bine, in afara faptului ca taxa de prima inmatriculare sprijinea de fapt cresterea vanzarii de Dacii, statisticile APIA dovedesc acum inca un lucru: romanii nu au fost influentati deloc de taxa de prima inmatriculare.

Celelalte marci au vandut mai mult decat in ianuarie anul trecut. E drept, nu cu mult mai mult. Cresterea este, in general, de cateva zeci, maximum cateva sute de unitati. VolksWagen, de exemplu, a vandut cel mai bine - 1370 de unitati. Cu peste 400 de autoturisme mai mult. Peugeot, Ford si Opel au vandut fiecare cu aproximativ 100 de unitati mai mult fata de ianuarie anul trecut.

Renault insa a mers putin inapoi. De la 1120 de unitati vandute in ianurie 2006, la 1030 luna trecuta. Cu aproape 100 de masini mai putin. Chiar si asa, Renault Clio a fost cea mai bine vanduta masina de import in Romania. Statistica nu este totusi favorabila Renault caci francezii n-au reusit sa vanda la un loc Clio si Megane cat au reusit cei de la Skoda sa dea Fabia si Octavia.

Antena 3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: