Atac lansat impotriva clientilor Vodafone

Data publicarii: 21-02-2007 | IT&C
Atac lansat impotriva clientilor VodafoneO multitudine de mesaje spam au fost transmise catre clientii Vodafone (si nu numai), pentru a colecta coduri de reincarcare a cartelelor telefonice. Mesajele includ siglele autentice ale companiei si folosesc un domeniu  - www.connex-vodafone.com - care a fost cumparat la data de 18.02.2007 sub numele de Michael S Shore pe o perioada de doi ani, adresa inregistrata fiind 70 Redwood Drive Southampton 18954 PA SUA (datele de identificare sunt probabil fictive).

Subiectul mesajului, care pare sa faca parte dintr-o promotie oficiala a companiei, este "Noua Oferta Vodafone 1cent/min!":

"Acum la Vodafone te poti bucura de noua Oferta gratuita! Daca detii o Cartela SIM de minim 14 zile poti beneficia de noua Oferta gratuita: 2 numere preferentiale. Oferta Limitata !!!

Primul pas: Cumpara acum o Cartela Reincarcabila de 9 USD si poti vorbi timp de 1 an cu 2 numere la alegere din retea numai cu 1 cent/minut.

Al doilea pas: Dupa ce ai cumparat Cartela Reincarcabila trimite codul de reincarcare la adresa de e-mail Vodafone de mai jos si in maxim 48 de ore vei primi confirmarea pe telefonul mobil cand optiunea a fost activata. E-mail Vodafone:contact@connex-vodafone.com."

Utilizatorii sunt sfatuiti sa nu trimita nici un fel de informatii la adresa e-mail indicata. In caz contrar codurile de reincarcare vor fi probabil folosite de atacatori in interes propriu. In cazul primirii unor "oferte promotionale", acestia sunt rugati sa verifice online veridicitatea acestora (in cazul Vodafone la http://www.vodafone.ro/ ) sau sa apeleze numerele de contact indicate de companiile furnizoare.

Chip

Ultimele stiri pe BankNews.ro: