Consortiul Euroconstruct participa la licitatia pentru autostrada Bucuresti-Brasov

Data publicarii: 22-02-2007 | Afaceri
autostrada Bucuresti-BrasovSapte firme de constructii au depus oferte de participare la licitatia pentru executia primului tronson al autostrazii Bucuresti-Brasov, printre companiile inscrise numarandu-se si consortiul format din Euroconstruct si UMB Spedition. La licitatie s-au inscris firmele Aktor SA din Grecia, Vegyepszer ZRT-Ungaria, SC Lena Engeharia E Construcoes SA, precum consortiile JV Astaldi - Max Bogl- SC Tehnologica SRL, Colas Romania- Consilier Construct, PA&CO International- Euroconstruct Trading 98-UMB Spedition - SC Com-Axa si Impresa Pizzarotti & C.S.p.A. Tirrena Scavi S.p.A. Caietele de sarcini au fost cumparate de 19 firme.

Ministrul Radu Berceanu a declarat, marti, ca in maximum zece zile de la data deschiderii plicurilor cu ofertele din partea firmelor de constructii va fi facut cunoscut castigatorul.

Potrivit programului de constructie a autostrazilor 2007-2013, sectiunea Ploiesti-Brasov (111 km), pentru care nu exista finantare, va fi construita in sistem de concesiune, contributia Guvernului fiind sectiunea Bucuresti-Ploiesti, iar prin aceasta concesiune sa fie administrata intreaga autostrada. Concesionarea si exproprierile se vor face in perioada 2007-2009, iar executia se va face intre 2009-2013. Pentru portiunea Bucuresti-Ploiesti (62 km) se vor aloca bani peste 211 milioane lei de la Fondul de Dezvoltare. Tronsonul Bucuresti-Ploiesti km 19/62 a fost castigat in 2006 de consortiu romanesc format din companiile PA&CO International, Euroconstruct Trading 98, UMB Spedition si Comaxa.

De altfel  ministrul Berceanu a precizat la inceputul lunii februarie ca autostrada Bucuresti-Brasov ar fi trebuit facuta prin concesionare, si nu cu bani de la buget care ar fi trebuit folositi pentru drumurile care leaga anumite regiuni. "Bucuresti-Brasov ar fi trebuit construita in sistem de concesiune, si nu introdus printre programele care sunt asigurate de la buget. Aici traficul este mare, iar autostrada ar fi fost in atentia oricarui concesionar. Nu putem sa construim in sistem de concesionare autostrazi care nu au un trafic mare", a explicat Radu Berceanu.

Soferii vor putea circula pe autostrada care va lega Capitala de Brasov, din mai 2010, data la care ministerul estimeaza ca vor fi terminate lucrarile. Pentru autostrada se vor aloca 200 milioane euro de la bugetul de stat.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: