Banca Japoniei finanteaza construirea liniei de metrou Piata Victoriei-Otopeni

Data publicarii: 22-02-2007 | Economie
Banca JaponieiValoarea totala a investitiei pentru linia de metrou Piata Victoriei - Otopeni se ridica la suma de 940 milioane de euro, bani care vor fi obtinuti printr-un credit contractat la Banca Japoniei, a anuntat, ministrul transporturilor, Radu Berceanu. "In cadrul vizitei in Japonia vom semna, impreuna cu Banca Japoniei, contractul de finantare a liniei de metrou Piata Victoriei-Otopeni, investitia totala in acest proiect ridicandu-se la 940 de milioane de euro", a declarat Berceanu. El a mai spus ca linia de metrou va avea 21 de statii, aflate la o distanta medie de 800 de metri. "Statiile metroului deja construit in Romania depasesc aceasta distanta intre ele, dar noua linie de metrou se va apropia, din acest punct de vedere, de standardele europene", a adaugat ministrul de resort. Potrivit acestuia, construirea noii linii de metrou va crea 692 de locuri de munca.

Berceanu a mai spus ca, pentru stabilirea detaliilor cu privire la construirea liniei de metrou Piata Victoriei - Otopeni a fost creata o comisie mixta, compusa din experti din cadrul Ministerului Transporturilor si din cadrul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, dar s-a decis ca imprumutul de la Banca Japoniei sa fie contractat de catre Ministerul Transporturilor, "intrucat sumele sunt foarte mari, iar Primaria are cheltuieli si cu alte mijloace de tranport in comun din Bucuresti".

Pe de alta parte, vizita in Japonia a premierului Tariceanu are o importanta componenta economica, obiectivul fiind acela de a expune oportunitatile de afaceri din Romania pentru potentialii investitori niponi, a aratat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru. Astfel, primul-ministru se va intalni, pe parcursul celor 3 zile, cu reprezentanti ai celor mai importante companii nipone.

Cronica Romana