Ce investitii poti face cu 100 de lei

Data publicarii: 22-02-2007 | Afaceri
Ce investitii poti face cu 100 de leiSume mici de bani pot fi investite in depozite bancare, obligatiuni, fonduri mutuale sau asigurari de viata, noteaza Cotidianul. La prima vedere, investitiile mai mici de 100 de lei par nerentabile. In plus, si optiunile noastre de economisire par limitate. Din fericire, lucrurile nu sint citeodata asa cum le vedem noi. Spre exemplu, cu un RON puteti cumpara o unitate de fond mutual. E drept, e valabil doar la fondul pe actiuni Napoca, unde un titlu costa 0,9001 lei. Insa daca suma creste peste 10 lei, atunci se maresc si oportunitatile noastre de economisire. La fondul Integro, o unitate costa 4,2393 lei, la Star Focus, 5,61 lei, la Star Next, 5,97 lei, la FCEx, 6,9328 lei, la Stabilo, 7,1508 lei, la Fotuna Classic, 7,9900 lei, iar la Intercapital, 8,4300 lei. "Suma minima care trebuie investita la un fond mutual este data de valoarea unei unitati la acel fond. Dar la fondurile la care titlurile au valori mari, sa zicem de 40 RON, se da voie sa se cumpere si fractiuni din acel titlu", declara presedintele Star Asset Management, Dorin Danescu.

Potrivit acestuia, pentru a cumpara o unitate de fond nu trebuie decit sa va deplasati la acel fond pentru a completa un formular de subscriere. Daca nu cunoasteti sediul acelui fond, accesati pagina acestuia de pe net. Mai puteti completa formularul de subscriere si prin e-mail sau fax.

Portofelul cu 100 RON

Daca dispuneti de economii mai mari, adica in jur de 100 RON, atunci perspectivele de investitii sint mult mai numeroase, dar depinde si de ce randament vreti sa obtineti. Daca doriti garantie la banii investiti, atunci puteti alege depozitul bancar. Dobinda anuala in acest caz este de 7-8%.

In schimb, daca vreti un randament mai bun, dar un risc mediu, puteti alege sa cumparati o obligatiune. Aici randamentul anual este de 8,5%. La un risc mai mare, puteti alege in continuare tot un fond mutual.

Asigurare pentru viata

Daca considerati ca viata este pretioasa, atunci trebuie sa cumparati o asigurare standard de viata, cu o componenta suplimentara de protectie in caz de accident. Astfel, au fost lansate pe piata contracte de asigurare cu o durata de cinci ani, cu prime de asigurare anuale variind intre 100 RON (pentru persoanele cu virste cuprinse intre 18 si 30 de ani), 121 RON (pentru cei cu virste intre 31 si 40 de ani), respectiv 185 RON (pentru cei cu virste intre 41 si 50 de ani), care prevad despagubiri ce variaza intre 10.000 si 30.000 RON.

Integral in Cotidianul