Record in Bucuresti: 70.000 de tamponari pe an

Data publicarii: 24-02-2007 | Auto
Record in Bucuresti: 70.000 de tamponari pe anOrice sofer bucurestean stie ca in traficul infernal din Capitala nu-i usor sa pastrezi tabla si vopseaua masinii intacte, dar statisticile date ieri publicitatii de Brigada Politiei Rutiere (BPR) contureaza o imagine de-a dreptul inspaimantatoare: in 2006 au avut loc in Bucuresti aproximativ 70.000 de tamponari usoare, adica peste 191 pe zi, noteaza Gandul. Asta punand la socoteala si week-endurile, sarbatorile si perioadele de vacanta, cand circulatia se "subtireaza" considerabil. In fiecare ora, in medie, opt masini se aleg cu tablele indoite, iar statistica include doar avariile mai serioase, pe care soferii se obosesc sa le mai declare la politie.

Din nefericire, cresterea numarului acestui gen de incidente rutiere este destul de spectaculoasa de la an la an. Surse din cadrul BPR ne-au declarat ca in 2005 totalul tamponarilor usoare a fost de aproximativ 60.000, ceea ce inseamna ca in numai un an cuantumul acestui gen de accidente s-a marit cu peste 16%. Principalele cauze ale acestei stari de fapt sunt, conform politistilor de la Rutiera, aglomeratia cotidiana, starea proasta a carosabilului, care determina schimbari bruste ale directiei de mers sau franari intempestive, si lipsa marcajelor sau existenta unor marcaje necorespunzatoare.

Pe langa aceste cauze obiective, datorate incompetentei diversilor primari care mai de care mai "exotici" de care a avut parte Capitala in ultimii 16 ani, si soferii bucuresteni poarta o parte a raspunderii: neatentia in conducere si intoleranta unor conducatori de autovehicule fata de erorile altor participanti la trafic duc si ele la crearea unui climat de-a dreptul salbatic pe soselele Bucurestiului. Asa se explica si faptul ca in Capitala au loc, anual, circa 20% din tamponarile usoare inregistrate in Romania, cu toate ca populatia Bucurestiului este destul de departe de a reprezenta 20% din cea a tarii.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: