Festival traditional dupa reguli europene: sacrificarea porcului prin electrocutare

Data publicarii: 25-02-2007 | Economie
Atentie la prizeIn cadrul Festivalului International de Pomana Porcului desfasurat la Covasna porcii vor fi sacrificati prin electrocutare sau impuscare, deoarece Directia Sanitar Veterinara Covasna nu a aprobat taierea traditionala, a declarat presedintele ANTREC, Attilo Daragus. "Scopul acestui festival consta in prezentarea traditiilor privind sacrificarea porcului si realizarea produselor traditionale. Din pacate, in acest an nu putem taia porcul in mod traditional, deoarece Directia Sanitar Veterinara nu a aprobat cererea noastra. In principiu, este voie sa sacrifici porcul prin impuscare sau electrocutare, dar cred ca majoritatea concurentilor vor opta pentru ultima varianta", a explicat Attilo Daragus.

La Festivalul International de Pomana Porcului participa echipe din 12 judete din tara, dar si din Germania, Slovacia sau Ungaria. Castigatorul va primi medalie de aur si mascota concursului, un purcel bucatar.

Potrivit normelor europene, adoptate in legislatia nationala printr-un ordin emis de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor ( ANSVSA), animale se pot sacrifica prin electrocutare, expunere la dioxid de carbon sau impuscare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: