Smen cu asigurari in scoli

Data publicarii: 26-02-2007 | Finante-Banci
Smenareala cu asigurari in scoliPrintr-un ordin al ministrului invatamantului, scolile sunt obligate sa actioneze ca niste agenti de asigurari, noteaza Gardianul. Acum doua luni, presedintele Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preuniversitar, Serban Iosifescu, a declarat public ca intentioneaza sa determine unitatile de invatamant sa incheie polite de asigurari in caz de accidente pentru elevi si profesori. Stirea a bulversat Ministerul Educatiei, iar reactia lui Mihail Hardau a fost imediata: "Presedintele ARACIP a vorbit in nume personal, si nicidecum in numele institutiei", s-a precizat intr-un comunicat de presa.

In Fisele definitive de evaluare, publicate pe site-ul ARACIP cu acordul demnitarului si pe care scolile si liceele trebuie obligatoriu sa si le insuseasca, s-a legiferat: "Evidentierea procedurilor de inscriere a elevilor si personalului angajat intr-un sistem de asigurari oferit de o institutie abilitata (facultativ): Polite de asigurare" (ali.2.4.3). Cu cat un director are mai multe polite incheiate, cu atat va primi mai multe puncte si, deci, mai multi bani de la stat pentru reabilitari.

Prin aceasta decizie, Mihail Hardau va ciunti serios din fondurile scolilor si ale comitetelor de parinti si va incalca dreptul constitutional la invatatura pentru toti cetatenii Romaniei. Cei mai multi elevi, ai caror parinti nu-si pot permite aceasta cheltuiala, vor fi "neoficial" dezavantajati. La orizont se intrevede o afacere de miliarde de lei, iar castigatorii vor fi societatile de asigurari si, ca intermediari, directorii de scoli. Cele mai dezavantajate vor fi scolile din mediul rural.

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: