Firmele din tara nu pot depune online declaratiile catre Fisc

Data publicarii: 26-02-2007 | Finante-Banci
Firmele din tara nu pot depune online declaratiile catre FiscSutele de mii de firme care trebuie sa raporteze semestrial la Fisc situatia facturilor emise sau alte situatii lunare ori trimestriale nu vor scapa de cosmarul drumurilor si al cozilor la ghisee, noteaza Gandul. Desi a anuntat cu ceva timp in urma ca agentii economici pot raporta facturile emise "prin internet", Ministerul Finantelor Publice (MFP) nu are disponibil in acest moment un sistem informational care sa permita trimiterea acestor raportari online la nivelul intregii tari. In Bucuresti si Ilfov cel putin marii contribuabili pot depune prin internet declaratiile fiscale, sistemul fiind declarat ca functional si pentru restul firmelor din aceasta zona.

In schimb, in teritoriu acest lucru este privit ca ceva foarte indepartat.

La intrebarea daca putem trimite vreo raportare contabila solicitata de Finante online, raspunsul primit de la cateva directii de finante teritoriale a fost un NU categoric. "Pe viitor, ne dorim sa putem avea un astfel de sistem, insa acum nu este posibil", este raspunsul primit de la Directia de Finante Vrancea. De aici am fost indrumati la Ministerul Finantelor, pentru inscriere in sistem, alocare de cod special si mai multe amanunte. "Stiu ca se doreste acest lucru, insa nu putem sa va spunem cum si cand se va intampla", ne mai spune binevoitoare angajata de la Vrancea.

Si la Directia de Finante Arad lucrurile stau intocmai la fel, adica nu se primesc nici un fel de raportari online. "Nu putem primi raportari online"- este raspunsul primit si de la Finante Arad. De altfel, raspunsurile sunt cam aceleasi la fiecare directie de finante judeteana, difera doar tonul pe care l-au folosit salariatele pentru a ne raspunde ca astfel de metode sunt pentru viitor.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: