Cele mai scumpe restaurante din lume

Data publicarii: 26-02-2007 | International
Cele mai scumpe restaurante din lumeLa restaurantul Aragawa, din Japonia, poate fi degustata cea mai scumpa carne de vita din lume, noteaza Adevarul. Daca foamea din stomac este pe masura portofelului, ai putea incerca sa iei masa la unul dintre cele mai scumpe restaurante din lume. Dupa luni de asteptare, cel din urma va arata mai subtire si in niciun caz nu vei pleca de acolo ghiftuit. Dar poti sa te consolezi cu ideea ca ai gustat unele dintre cele mai fine preparate culinare.

Daca un chef poate fi catalogat cu maximum trei stele Michelin, cei care gatesc intr-unul din cele mai scumpe restaurante din lume le au pe toate. Dar toate eforturile lor sunt facute pentru un pret. Asta pentru ca o cina poate ajunge sa coste si peste 300 de euro de persoana. Unde sunt taxati clientii cu o suma atat de exorbitanta? La restaurantul Aragawa din Japonia. Este foarte probabil ca pana reusesti sa obtii o rezervare sa-ti treaca foamea, dar cei care au vizitat deja localul sunt de parere ca asteptarea merita. Aici poti servi cea mai frageda si suculenta carne de vita din lume, Wagyu sau Kobe, cum mai este cunoscuta. Numai jumatate de kilogram ajunge sa coste intre 500 si 1.000 de euro.

Dar cine era dispus sa dea oricat pentru a-si delecta papilele gustative a ratat insa festinul organizat de hotelul Lebua, din Bangkok, Thailanda, la jumatatea lunii februarie. Aici cina a costat nu mai putin de 19.000 de euro de persoana. Sase bucatari catalogati cu trei stele Michelin, patru originari din Franta, unul din Italia si altul din Germania, si-au aratat maiestria in prepararea a 10 feluri de mancare, fiecare insotit de cele mai rare vinuri din lume. De la caviar Beluga, trufe Perigord, carne de vita Kobe si serbet Dom Perignon nimic nu a lipsit de pe mesele invitatilor. Numai vinul i-a costat pe organizatori peste 150.000 de euro, iar sampania Cristal din 1990, 380 de euro fiecare. Dar si invitatii au fost pe masura.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: