Sase benzi pe primii sapte kilometri ai autostrazii Bucuresti-Brasov

Data publicarii: 27-02-2007 | Auto
Sase benzi pe primii sapte kilometri ai autostrazii Bucuresti-Brasov"Prima parte a autostrazii Bucuresti - Brasov va fi singurul sector din Romania la nivel de autostrada urbana. Tronsonul de la Bucuresti la Moara Vlasiei va fi luminat pana la kilometrul sapte, pentru ca asa cer normele europene", au declarat oficialii de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADR). Potrivit acestora, primii sapte kilometri de autostrada de la Bucuresti la Brasov vor avea sase benzi, noteaza Gandul. " Autostrada Bucuresti - Brasov va trece prin interiorul orasului Voluntari unde trebuie sa montam panouri de mediu si panouri anti-zgomot in zonele din apropierea constructiilor", au explicat reprezentantii CNADNR.

Conform proiectului, sectorul de autostrada de la Bucuresti la Moara Vlasiei va include un pod de circa 2 kilometri."Pe cei 19,5 kilometri de autostrada va fi o singura parcare si 42 de kilometri de parapete metalice. De asemenea, constructorul va realiza 1,2 kilometri de pasaje peste autostrada, va turna circa 350.000 de metri cubi de asfalt si peste 200.000 de tone de mixturi asfaltice", arata planurile acestei autostrazi.

Ofertele depuse arata ca un kilometru de autostrada costa intre 8 si 12,5 milioane de euro. "Acest tronson de autostrada este mai scump deoarece necesita constructia unui pod de 2 km si a mai multor pasaje. Pe aceasta sectiune de autostrada trebuie avut in vedere ca antreprenorul trebuie sa mute si utilitatile", ne-au mai explicat cei de la Compania de Autostrazi.

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: