Treichl: Erste Bank vrea sa creasca profitul BCR cu 40%

Data publicarii: Astazi, 01-03-2007 | Finante-Banci
Treichl: Erste Bank vrea sa creasca profitul BCR cu 40%Erste Bank AG isi propune o crestere a profitului Bancii Comerciale Romane (BCR) cu 40% fata de suma de 254 milioane euro obtinuta in 2006 , a spus, miercuri, la Viena, presedintele executiv al Erste Bank, Andreas Treichl, la o conferinta de presa. Treichl a raspuns la o intrebare privind estimarile diferite privind rezultatele financiare ale BCR, care au aparut in presa romana, preluate si de marile agentii de stiri.

"Va rog, va rog" a insistat Treichl," sa nu luati in considerare niciun anunt si niciun raport. Rezultatul (n.r. profitul net) anului trecut, fara a tine cont  de costurile de restructurare, a fost de 254 milioane euro si obiectivul nostru este sa obtinem o crestere cu 40% fata de aceast rezultat de peste 250 milioane euro".

Presedintele SIF 3 Transilvania, Mihai Fercala, declarase pe 23 februarie, intr-o pentru The Money Channel ca actionarii BCR au un plan de crestere a profitului net cu cel putin 30% si a estimat un profit pentru anul financiar 2006 era de un miliard lei. SIF Transilvania detine un pachet semnificativ de actiuni la BCR, de 6% din capitalul bancii si impreuna cu celelalte patru SIF-uri controleaza 30% din banca.

In presa din Romania a aparut in ianuarie informatia, atribuita unor surse neidentificate, potrivit careia BCR ar fi obtinut anul trecut un profit net de aproape 240 de milioane de euro, in crestere cu 19% fata de castigul raportat pentru 2005.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: