SBS va cumpara reteaua de radio Mix FM

Data publicarii: Astazi, 01-03-2007 | Media
SBS va cumpara reteaua de radio Mix FMProprietarii Prima TV si Kiss FM vor prelua licentele de la Aristotel Cancescu, noteaza Evenimentul Zilei. Scandinavian Broadcasting System (SBS) urmeaza sa incheie un acord de preluare pentru o parte insemnata a licentelor din reteaua de radio Mix FM. SBS are in Romania posturile Prima TV, Kiss FM, Kiss TV si Magic FM. Mix FM este o retea detinuta de omul de afaceri Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov.

Completarea retelei

Potrivit informatiilor EVZ, scopul pentru care SBS cumpara Mix FM este acela de a completa retelele Kiss FM si Magic FM. Reteaua detinuta de Aristotel Cancescu are o acoperire foarte buna, in special in judetele din centrul tarii.

In prezent, SBS detine in Romania 52 de licente locale si, cu cele 25 pe care le va prelua de la Mix FM, va cumula cel mai mare numar de frecvente, detronand Lagardere (Europa FM si Radio 21, cu 68 de licente) si MediaPro (Info Pro si Pro FM, 61 de frecvente).

Dupa ultimele date de audienta disponibile (septembrie-octombrie 2006), Kiss FM are o audienta medie zilnica de 1,8 milioane de ascultatori in mediul urban (ocupand prima pozitie). In Bucuresti este pe locul al doilea (360.000 de ascultatori), dupa Radio 21.

Tranzactia se ridica, potrivit informatiilor EVZ, la  patru-cinci milioane de euro. Pana la inchiderea editiei, atat Aristotel Cancescu, cat si reprezentantii SBS nu au putut fi contactati.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: