NY Times: Oracle va cumpara Hyperion pentru trei miliarde de dolari

Data publicarii: 01-03-2007 | International
NY Times: Oracle va cumpara Hyperion pentru trei miliarde de dolariCompania Oracle, cel mai mare producator de programe informatice pentru bazele de date din lume, este aproape de a incheia o intelegere pentru cumpararea HyperionSolutions, care produce programe pentru analiza rezultatelor companiilor, pentru aproximativ trei miliarde de dolari, scrie Reuters. Tranzactia urmeaza sa fie anuntata joi, potrivit relatarii din editia online a New York Times, ziarul citat de Reuters. Oracle si Hyperion nu au comentat informatiile.

Actiunile Hyperion au incheiat, miercuri, la nivelul de 42,84 dolari pe unitate, care stabileste valoarea de piata a companiei la aproximativ 2,53 miliarde de dolari. Actiunile Oracle au incheiat sesiunea la 16,43 dolari. Ambele companii sunt listate la Nasdaq, bursa americana.

Oracle a publicat, in decembrie, o crestere de 21% a profitului pentru al doilea trimestru, pana la 967 de dolari, respectiv 18 centi pe actiune, insa vanzarile de licente pentru aplicatii au fost mai slabe decat estimau specialistii de pe Wall Street.

Directorul executiv, Larry Ellison, a declarat ca rezultatele slabe au fost provocate de imposibilitatea de a incheia tranzactiile, mai mult decat de scaderea cheltuielilor tehnologice.

Ellison a demarat, la Oracle, o strategie agresiva de achizitii. Compania a cheltuit aproximativ 20 de miliarde de dolari pentru achizitiile facute in ultimii trei ani, pentru firmele rivale precum PeopleSoft sau Siebel Systems.

Oracle are sediul in Redwood City, California iar Hyperion in Santa Clara, California.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: