Sase bucuresteni se bat pe un apartament ANL din cartierul Brancusi

Data publicarii: Astazi, 01-03-2007 | Imobiliare
Sase bucuresteni se bat pe un apartament ANL din cartierul BrancusiPrimaria sectorului 6 a primit, pana in prezent, circa 3.000 de cereri pentru cele 500 de locuinte ANL din cartierul Brancusi, urmand ca repartizarea sa se faca din momentul in care imobilele vor intra in administrarea primariei, a anuntat, joi, institutia, print-un comunicat. In prezent, primaria deruleaza etapa de verificare a dosarelor persoanelor care s-au inscris in perioada iulie - august 2006, pana la sfarsitul lui februarie fiind analizate circa 60 la suta din dosare. Dupa incheierea procedurii de verificare a dosarelor, reprezentantii primariei vor afisa lista cu solicitantii care au prioritate, vor solutiona eventualele contestatii, repartizarea locuintelor urmand sa aiba loc abia dupa ce unitatile locative vor intra in administrarea Consiliului Local al Sectorului 6, se arata in comunicat.

Tinerii in varsta de pana la 35 de ani au mari sanse sa primeasca un apartament sau o garsoniera intr-unul din blocurile ANL daca locuiesc sau lucreaza pe raza sectorului 6 de cel putin un an de zile.

De asemenea, mai exista si un criteriu de ierarhizare legat de situatia sociala a solicitantului. Astfel, un tanar necasatorit va fi notat cu opt puncte si are mai putine sanse sa pruimeasca o locuinta decat o familie cu copii, care va fi notata cu zece puncte si care va primi un punct in plus pentru fiecare copil. Cu cat spatiul locativ in care locuieste solicitantul, in momentul depunerii cererii, este mai mic, cu atat punctajul obtinut va fi mai mare.

Daca solicitantul sau un membru al familiei sufera de o boala grava ( persoana cu handicap, diabet, tuberculoza), va beneficia de un punctaj mai mare. De asemenea, cu cat cererea pentru o locuinta sociala este mai veche, cu atat cresc sansele pentru solicitant. Cei cu studii superioare vor primi 15 puncte, fata de cinci, cat primeste un tanar fara studii si fara pregatire profesionala.

In cazul in care doua persoane vor avea un punctaj egal, departajarea se va face in functie de situatia locativa a solicitantului si de vechimea cererii.

Cartierul  'Constantin Brancusi' a fost dat in folosinta in noiembrie 2005, cand au fost repartizate 1.120 de locuinte. Repartizarea locuintelor sociale din acest cartier a constituit, in vara anului trecut, obiectul unui scandal. Atunci, opt consilieri locali ai Aliantei DA si mai multi directori din Primaria Sectorului 6 erau pe primele locuri pe listele intocmite pentru primirea unuei locuinte sociale.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: