Chiriasii ANL vor putea cumpara locuintele dupa cinci ani

Data publicarii: Astazi, 01-03-2007 | Imobiliare
Locuintele ANL destinate inchirierii vor putea fi cumparate dupa cinci ani, banii urmand sa fie folositi pentru construirea altor imobile, a anuntat, joi, ministrul delegat pentru lucrari publice, Laszlo Borbely. Pentru locuintele ANL care nu vor fi vandute, primariile vor avea posibilitatea de a majora nivelul chiriei. "Sunt doua variante care privesc locuintele ANL pentru tineri care sunt destinate inchirierii. Mai exact, fie vor fi vandute dupa cinci ani chiriasilor, cu posibilitatea vinderii dupa alti cinci ani, fie primariile vor putea renegocia dupa cinci ani valoarea chiriilor", a explicat Borbely.

Acesta a mentionat ca 80% din banii obtinuti din vanzarea locuintelor vor ajunge la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, iar restul catre primarii. Fondurile vor fi folosite pentru constructia de locuinte.

"Locuintele au fost construite cu fonduri obtinute de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, motiv pentru care avem nevoie de aprobarea acesteia inainte de a lua decizii. Am discutat deja cu reprezentantii bancii care si-au dat acordul de principiu privind posibilitatea vinderii locuintelor ANL destinate inchirierii", a mai spus ministrul delegat.

Potrivit  informatiilor MTCT, peste 80% dintre chiriasii ANL sunt dispusi sa cumpere locuintele.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: