Proiectul locuintelor din fondul de privatizari, finalizat intr-o saptamana

Data publicarii: 02-03-2007 | Imobiliare
Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) va elabora saptamana viitoare proiectul de Hotarare de Guvern privind alocarea a 2% din banii obtinuti din privatizari pentru construirea de locuinte sociale, a declarat, joi, ministrul delegat Laszlo Borbely. Potrivit reprezentantului MTCT, in perioada 2001-2004 au fost alocate 28 milioane lei noi pentru locuintele sociale, fiind receptionate 921 de apartamente. Pentru perioada 2005-2007 s-au alocat  peste 36 milioane lei, in acest an urmand sa fie finalizate peste 1.000 de locuinte, iar 20% vor fi date primariilor pentru locuinte sociale.

"Fondul de 2% din banii obtinuti in urma privatizarilor va fi alocat in fiecare an si va fi folosit pentru constructia de locuinte pentru pensionari, pentru persoanele evacuate, pentru cele cu handicap si pentru cele cu venituri medii", a spus ministrul delegat.

Laszlo Borbely anunta la inceputul lunii februarie ca doua procente din fondul de privatizare vor fi folosite pentru constructia a 800 de locuinte sociale.

"In acest an se va aplica aceasta prevedere si speram sa primim 2% pentru constructia de locuinte din cei peste 2,3 miliarde de euro, fonduri obtinute din privatizare", spunea luna trecuta ministrul Borbely. Potrivit acestuia, de acest program vor beneficia aproximativ 25.000 de familii evacuate din casele nationalizate.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: