Asociatia Romana de Franciza pregateste un registru al francizelor

Data publicarii: 02-03-2007 | Afaceri
Incepand cu 5 aprilie, Comitetul European de Franciza alaturi de Asociatia Romana de Franciza , va oferi tuturor francizorilor romani sau master francizatilor interesati , posibilitatea inscrierii in Registrul Francizelor, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Dupa modelul spaniol, Romania devine astfel a doua tara din UE care adopta ideea inregistrarii francizelor. Acest demers se vrea a fi o continuare a crezului comun al CEF si ARF de a promova francizele etice (prin programul Blue Standard), dar si un semnal de incepere a colectarii de date statistice clare , direct de la sursa, in ceea ce priveste evolutia pietei de franciza din tara noastra .

Procedeul este foarte simplu: orice francizor sau master francizat se poate adresa direct ARF prin email sau fax, cu o cerere de intentie. In cateva zile, va primi un chestionar de determinare a eligibilitatii. Acesta trebuie completat si expediat la sediul ARF alaturi de copii xerox ale setului de documente cerute de catre reprezentantii Asociatiei.

Determinarea eligibilitatii dureaza intre 45-90 de zile, in functie de complexitatea retelei respective. Daca raspunsul va fi pozitiv, candidatul va fi instiintat si, dupa achitarea taxei de inscriere de 40 de lei, i se vor elibera atat un document care sa ateste inscrierea in Registrul Francizelor, cat si un certificat constatator, cu o valabilitate de 6 luni, care va atesta ca la data emiterii, franciza este una deontologica si care respecta legislatia romaneasca si europeana de profil.

Registrul Francizelor se doreste a fi un ajutor dar si o recunoastere a activitatii retelelor de franciza care activeaza in Romania in mod corect ; inscrierea este una voluntara, francizorii sau master francizatii putand alege sa nu opteze pentru inregistrare.

Expozantii au la dispozitie trei variante de stand, dintre care una este gratuita. Pentru mai multe detalii contactati fie Camera Europeana de Comert, Industrie si Franciza, fie Asociatia Romana de Franciza.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: