Vanzarea Carrefour tine Bursa in fierbere

Data publicarii: Astazi, 02-03-2007 | International
Zvonurile potrivit carora presedintele grupului Carrefour, Luc Vandevelde, ar negocia cu un grup de fonduri de investitii vanzarea retailerului francez pentru o suma estimata la 50 de miliarde de euro tin ridicate, de cateva zile, cotatiile la Bursa ale companiei, noteaza Evenimentul Zilei. Potrivit presei internationale, planul a fost suspendat pentru moment, in contextul opozitiei principalului actionar al Carrefour, familia Halley, care detine circa 13% din actiuni. Cu toate acestea, cotatiile actiunilor Carrefour au continuat sa creasca si ieri, dupa ce miercuri s-au apreciat cu aproape 3%.

In cazul preluarii Carrefour, tranzactia ar reprezenta cea mai mare achizitie realizata de fondurile de investitii. Actiunile retailerului francez sunt cotate acum la o valoare de aproape 19 ori mai mare  decat profitul prognozat pentru 2007, nivel apropiat celui inregistrat de alti retaileri europeni. Aprecierea titlurilor Carrefour a reprezentat cea mai importanta crestere inregistrata miercuri de o companie inclusa in indicele CAC 40 al Bursei din Paris.

Actiunile Carrefour au atins maximul ultimelor trei luni la 14 februarie, pe fondul acelorasi speculatii privind achizitia de catre fonduri de investitii, dupa ce presedintele grupului, Luc Vandevelde, a cumparat titluri ale retailerului.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: