Rezervele internationale ale BNR au scazut in februarie

Data publicarii: 02-03-2007 | Finante-Banci
Rezervele Bancii Nationale a Romaniei au scazut in luna februarie cu 56,8 milioane euro totalizand 21.648,3 milioane euro, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Reducerea inregistrata a fost rezultatul diferentei dintre iesirile mai mari in valoare de 372,7 mil. euro (plati, rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, comisioane bancare) si intrarile de 315,9 mil. euro (venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, cedari de valuta la rezerva statului).

Rezerva de aur se mentine la 104,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a crescut la 1.728,0 milioane euro, ceea ce face ca rezervele internationale ale Bancii Nationale a Romaniei (valute plus aur) sa se situeze la peste 23,37 miliarde euro.

Pana la finele anului 2007, platile scadente in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Finantelor Publice insumeaza 935 milioane euro.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: