Sindicalistii dau CEC-ul in judecata saptamana viitoare

Data publicarii: 03-03-2007 | Finante-Banci
Sindicalistii de la CEC s-au hotarat: vor da institutia in judecata la inceputul saptamanii viitoare, a anuntat ieri Federatia Sindicatelor Libere a Salariatilor din CEC (FSLS). Ei incearca sa obtina plata primelor, a orelor suplimentare si respectarea prevederilor din contractul colectiv de munca, noteaza Gandul. Ioana Onofrei, presedinta FSLS, spune ca reprezentantii conducerii si-au batut joc de angajati: nu le-au dat nici pana la aceasta ora prima de Paste din 2005 in valoare de 500 de lei, primele de 8 martie si de 1 iunie, drepturi prevazute in contractul colectiv de munca din 2006.

Liderii sindicali reclama ca societatea nu le poate servi scuza cu lipsa fondurilor fiindca aceasta a avut profit. Oamenii se plang ca sunt obligati sa faca ore suplimentare pe gratis, iar cei care refuza sunt amenintati cu concedierea. Ei sunt deranjati si de faptul ca administratia a concediat 27 de salariati pe 8 ianuarie, fara ca liderii de sindicat sa fie anuntati.

O alta nemultumire a acestora este faptul ca liderii de sindicat nu pot participa la Consiliile de Administratie. In tara sunt 1.400 de sucursale CEC, cu peste 7.000 de salariati. Salariul mediu brut este de 1.100 de lei, iar de sporul de 25-30 la suta din fondul de salarii beneficiaza doar 5 la suta dintre angajati. Angajatii cer ca lefurile presedintelui CEC si ale directorilor de departamente sa nu mai fie tinute la secret.

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: