Cosmote nu a vorbit cu Zapp 36 de ore

Data publicarii: 03-03-2007 | IT&C
Cosmote nu a vorbit cu Zapp 36 de oreO disputa intre cei doi operatori a intrerupt legaturile dintre retele, noteaza Evenimentul Zilei. Legaturile de interconectare intre Telemobil, operatorul retelei Zapp, si Cosmote Romania au fost intrerupte timp de 36 de ore, intre 1 martie, ora 00.00, si 2 martie, ora 12.00. Cele doua companii nu s-au inteles asupra nivelului tarifelor de interconectare, care influenteaza si veniturile operatorilor. Rezultatul: aproape doua milioane de clienti ai celor doi operatori nu au putut efectua apeluri intre Zapp si Cosmote.

Ce spune Zapp

"Telemobil a decis la 1 martie, ora 00.00, intreruperea conexiunilor cu Cosmote Romania, ca urmare a refu-zului nejustificat al operatorului de a semna un nou acord de interconectare", a declarat, pentru agentia Mediafax, directorul de comunicare al Telemobil, Carmen Lazar.

Motivul invocat de Zapp este nivelul tarifelor de interconectare de 0,12 dolari/minut, pentru apeluri, si de 0,03 dolari/mesaj scris (SMS), mai mari cu circa 20% fata de nivelul pro-pus: 0,10 dolari/minut pentru apeluri si de 0,02 dolari/SMS.

Operatorul retelei Zapp a mai afir-mat ca partile au purtat negocieri indelungate cu privire la incheierea unui nou acord de interconectare, iar Cosmote a fost informata, in timp util, cu privire la intentia de a intrerupe interconectarea in situatia in care nu sunt acceptate tarifele propuse de Telemobil.

Ce spune Cosmote

In replica la decizia Telemobil de a taia reteaua intre clientii celor doi operatori, reprezentantii Cosmote au declarat ca actiunea este neconcurentiala si de natura sa-i "produca grave prejudicii materiale si de imagine". Reprezentantii Cosmote afirma ca "si noi trebuie sa ne protejam veniturile, mai ales ca operator nou intrat pe piata".

Acordul de interconectare intre cei doi operatori a fost incheiat pe vremea cand Cosmote avea mai putin de 50.000 de utilizatori. Intre timp, numarul clientilor operatorului grec a ajuns la peste 1,2 milioane. Daca la vremea incheierii acordului tarifele prevazute nu avantajau veniturile Cosmote, acum situatia s-a schimbat.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: