Tarom intra pe piata low-cost

Data publicarii: 03-03-2007 | Turism
Tarom intra pe piata low-costCompania Tarom are o oferta "superspeciala" pentru cinci destinatii europene, noteaza Cotidianul. "Super Specials@Tarom" este denumirea sub care conducerea liniei aeriene Tarom si-a prezentat ieri oferta de zbor intre aeroporturile din Bucuresti si Cluj si alte cinci destinatii europene. Pentru cursa Bucuresti-Atena, reducerea este masiva, biletele putind fi cumparate si cu 40% din valoarea vechilor tarife, daca rezervarea este pentru anumite zile si se face din timp. Cea mai mica reducere este de 20% si a fost aplicata pentru cursa Bucuresti-Paris.

Bucuresti-Atena la pret de Timisoara

Potrivit ofertei prezentate pe site-ul companiei, biletele pentru Atena vor costa incepind de la 78 de euro, in conditiile in care pretul minim era pina acum de 200 de euro, fara taxe. Intre Cluj si Milano se va putea zbura de la 79 de euro, de la Bucuresti la Madrid se vor plati 117 euro.

Ultimele doua oferte sint pentru Bucuresti-Roma, cu 119 euro, si Bucuresti-Paris, care va costa de la 199 de euro. Preturile nu includ taxele, cifrate la cel mult 50 de euro, si sint pentru zboruri dus-intors. Preturile se aplica zborurilor efectuate in anumite zile si pentru un numar limitat din capacitatea aeronavelor, variabil de la cursa la cursa, spune Madalin Tudor, purtator de cuvint al companiei. Pentru Atena oferta va fi valabila daca biletul este cumparat pina pe 15 martie, indiferent de data zborului, pentru Paris data-limita este 31 martie, iar pentru Cluj-Milano limita este 31 mai. Oferta catre Roma nu are restrictionat momentul achizitiei biletelor. Spre exemplu, luna viitoare, pentru Atena sint 13 zile in care se va beneficia de oferta, iar pentru Madrid, 17 zile in care poate avea loc plecarea.

Mai ieftin decit low-costul

Explicatia reducerilor adoptate sta in concurenta ridicata careia Tarom trebuie sa ii faca fata pe anumite relatii de zbor, spune directorul general al Tarom, Gabriel Dumitrescu. "Incercam sa compensam alte oferte, sa jonglam in piata, pastrindu-ne marja de profit", explica acesta. Masura face chiar ca Tarom sa aiba oferte mai ieftine decit unele linii aeriene low-cost. Astfel, potrivit sistemului de rezervari electronic al liniilor aeriene, pentru prima jumatate a lunii iunie, cele mai ieftine bilete pentru destinatia Bucuresti-Madrid sint vindute de Tarom si de firma iberica low-cost Click Air (ambele in jurul a 120 de euro, fara taxe), urmind apoi Iberia (de la 199 de euro, fara taxe) si Blue Air (de la 230 de euro, fara taxe).

Integral in Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: